BankGiro Loterij Theaterweekend

Het BankGiro Loterij Theaterweekend is opgezet door het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het initiatief is opgezet om een impuls te geven aan de Nederlandse theatersector.

Theaterweekend

Met het theaterweekend wordt een weekend lang het vak gevierd. Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theater Fonds, over het BankGiro Loterij Theaterweekend:“Het is prachtig dat het publiek de kans krijgt om tijdens dit speciale weekend een gevarieerd en aansprekend programma te bezoeken in het theater in de buurt.” Door de bezuinigingen in de culturele sector werken de theaters op verschillende creatieve manieren aan het vergroten van hun inkomsten.

BankGiro Loterij TheaterweekendZe zoeken verschillende manieren om fondsen te werven en publiek te vinden, dit varieert van theaterdiners tot bijzondere randprogrammeringen en backstage-happenings.

Met deze gedachte is ook het BankGiro Loterij Theaterweekend opgezet. Nieuw publiek verleiden om naar een voorstelling te gaan en voormalige bezoekers aanmoedigen om weer eens naar een theater of schouwburg in de buurt te gaan, dat is het doel.

Voor een kleine prijs naar het theater

Tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend gooien veel theaters in ons land hun deuren open om (nieuwe) bezoekers te verwelkomen. Alle voorstellingen in de deelnemende theaters hebben dit weekend een vaste toegangsprijs van €10. Daarvoor krijgen de bezoekers niet alleen toegang tot de voorstelling, maar ook vele extra’s.

Dit verschilt per theater en per voorstelling, maar u kunt denken aan een ontbijt tijdens een kindervoorstelling, een ontmoeting met acteurs van de voorstelling of een kijkje achter de schermen.

BankGiro Loterij theaterweekend

Het BankGiro Loterij theaterweekend vindt jaarlijks plaats. Het evenement vindt plaats in zo’n veertig verschillende theaters door heel het land, van Groningen tot Limburg.

Deelnemende theaters theaterweekend

Door heel het land zijn er veel verschillende theaters die meedoen met het theaterweekend. Van Alkmaar tot Sittard-Geleen en van Eindhoven tot Stadskanaal.

Bekijk hier alle deelnemende theaters.

Voorstellingen tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend

Het precieze programma van het BankGiro Loterij Theaterweekend wordt altijd op het laatste moment bekend gemaakt. Elk theater heeft eigen voorstellingen dit weekend en maakt er een sfeervol weekend van!

Ambassadeurs Theaterweekend

Diverse namen uit de theaterwereld zijn dé ambassadeurs van dit unieke weekend. Zo zijn Frans Bauer, Lone van Roosendaal, Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Harry Piekema, André Kuipers, Pia Douwes, Berget Lewis, William Spaaij, Guido Spek, Willeke Alberti en Freek Bartels allen zeer betrokken bij dit unieke weekend.

BankGiro Loterij

BankGiro Loterij TheaterweekendHet BankGiro Loterij Theaterweekend wordt gesponsord door de BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van ons land. De BankGiro Loterij steunt culturele organisaties die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed en cultuur. Ook geeft de BankGiro Loterij bekendheid aan hun werk.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link