Theater Alkmaar

Theater Alkmaar. Alkmaar vindt u in de provincie Noord-Holland en de stad heeft een prachtig centrum. Er zijn vele bezienswaardigheden zoals het Waaggebouw, de Grote of Sint-Laurenskerk en Stedelijk Museum Alkmaar. Daarnaast kunt u er uitstekend terecht voor een avondje naar het theater.

Theater in Alkmaar

Hét theater in Alkmaar, dat is natuurlijk TAQA Theater de Vest. TAQA Theater de Vest vindt u aan het Canadaplein in de stad Alkmaar, omringd door onder andere de bibliotheek, het centrum voor de kunsten en de Grote Kerk. Daarom wordt het ook wel het cultuurplein van Alkmaar genoemd.

Het theater werd in het jaar 1978 gebouwd naar een ontwerp van architect J.W. van der Scheer. Al vele jaren daarvoor werden er plannen gemaakt voor een theater, in 1978 was het eindelijk zo ver. Middelpunt van het plein is Granc Café De Studio, waar iedere bezoeker terecht kan voor een hapje en een drankje. Lees hier meer over TAQA Theater de Vest Alkmaar.

TAQA Theater de Vest Alkmaar

TAQA Theater de Vest beschikt over twee theaterzalen. Het theater is er voor álle inwoners van Alkmaar en er is dan ook een heel gevarieerde programmering.

Het theater in Alkmaar is modern gebouwd, maar toch heeft het gebouw een vriendelijke uitstraling. Elk jaar staan er zo’n 230 voorstellingen op het programma. Daarnaast worden er ook culturele activiteiten voor de basisscholen georganiseerd en festivals en andere culturele evenementen. Lees hier meer over TAQA Theater de Vest Alkmaar.

Restaurant van het theater

Wilt u voorafgaand aan een mooie theatervoorstelling in het theater in Alkmaar gezellig dineren? Of wilt u na de voorstelling nog even een hapje en drankje nuttigen onder het napraten?

Dan is Grand Café De Studio ’the place to be’. Elke maand is er een nieuw theatermenu en u kunt er zeven dagen per week terecht.

Zakelijke verhuur in het theater in Alkmaar

Naast theatervoorstellingen is TAQA Theater de Vest ook voor zakelijke evenementen beschikbaar. Het is de ideale plek voor het organiseren van een vergadering, congres, feest of bijvoorbeeld receptie. Het theater is uniek gelegen en de multifunctionele zalen bieden mogelijkheden voor vrijwel ieder evenement.

Op zoek naar een theater in plaats of stad?

Theater Alkmaar of bekijk theaters in: Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Bovenkarspel, Den Helder, Den Oever, Diemen, Haarlem, Heemskerk, Heiloo, Hoofddorp, Hoorn, IJmuiden, Medemblik, Purmerend, Schagen, Weesp, Wormer en Zaandam. Of bekijk alle theaters in Noord-Holland.

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.