Guido Spek

Guido Spek is geboren in Rotterdam in de provincie Zuid-Holland op 14 februari 1990 en is een Nederlands acteur en zanger. Het grote publiek kent hem als Sjoerd van de bekende soap Goede Tijden Slechte Tijden.

Opleiding

Guido Spek begon op zesjarige leeftijd met acteerlessen aan de Jeugdtheaterschool Rotterdam. In 2007 behaalde hij zijn diploma aan het Dalton Lyceum in Barendrecht. Na de middelbare school studeerde Spek aan het Conservatorium van Rotterdam, waar hij de Muziek- en Theateracademie volgde. Hij heeft zijn opleiding aan het conservatorium onderbroken voor de rol in GTST.

Carrièreverloop

Guido Spek stond samen met acteur Martin van Waardenberg op de planken met het toneelstuk De Snoepwinkel van Zevensloten. Na kleine gastrollen in televisieseries heeft Spek sinds 18 oktober 2010 een hoofdrol in Goede tijden, slechte tijden, als de opstandige Sjoerd Bouwhuis.

Hartsvrienden

In 2015 gaat Guido het theater in en speelt hij één van de hoofdrollen in de musical Hartsvrienden een productie van Van Lambaart Entertainment, de Nederlandse versie van Blood Brothers. Hij vertolkt daarin de rol van Mickey, die na jaren zijn tweelingbroer Eddy (Jim Bakkum) weer ziet. Ze worden hecht, totdat ze beiden verliefd worden op dezelfde vrouw.

Guido Spek in het theater

Guido speelde onder andere in;

Televisie

Iedereen kent Guido Spek waarschijnlijk van de soapserie Goede tijden, slechte tijden daarin speelde hij Sjoerd Bouwhuis
Ook was Guido al eens te zien in Ik hou van Holland – Nick Battle – De Jongens tegen de Meisjes.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.