Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Buurman & Buurman worden beroemd

Buurman en Buurman

Buurman & Buurman worden beroemd, wie wil dat nou niet?!

Buurman & Buurman

Wie droomt er niet van om beroemd te zijn? Buurman & Buurman lijkt het fantastisch. Mensen herkennen je op straat. Je mag handtekeningen uitdelen. Iedereen wil met je op de foto.

Wat wil je nog meer! De Buurmannen gaan er alles aan doen om beroemd te worden en gebruiken hiervoor al hun klustalent. Want om een beroemde voetballer te worden, moet je er wel voor zorgen dat het publiek je kan aanmoedigen vanaf een mooie tribune. En als je een beroemd model wilt worden, moet er een stevige catwalk komen.

En dus gaan Buurman en Buurman aan de slag en knutselen en timmeren ze er gretig op los. Totdat blijkt dat je met muziek het allerberoemdst wordt. En dan wordt het echt leuk, want Buur en Buur gaan optreden!

Productie

De liedjes zijn geschreven door taalkunstenaar Ivo de Wijs. Cabaretier Jelle Kuiper schreef de teksten en regisseur Bruun Kuijt maakte er, net als bij de twee eerdere producties, een echte slapstickmusical van!

Geschiedenis Buurman & Buurman

Buurman & Buurman (oorspronkelijk Pat a Mat) is een Tsjechische poppenanimatieserie van Lubomîr Beneš. In elke aflevering lopen de twee karakters tegen allerlei problemen aan die vaak door henzelf zijn veroorzaakt.

Ze proberen deze op te lossen met mogelijke en onmogelijke gereedschappen en andere constructie ‘gadgets’ hetgeen vaak tot nog grotere problemen leidt. Uiteindelijk slagen de twee buurmannen erin het probleem op een verbazingwekkende en verrassende manier op te lossen. Volgens de auteurs, is het de onbekwaamheid van de buurmannen wat de verhalen inspireert.

De humor is niet het enige kenmerk van de show. Zeker zo belangrijk is de optimistische benadering van het leven. De twee buurmannen komen altijd in een problematische situatie maar geven nooit op voordat ze hun problemen op creatieve wijze hebben opgelost. Bekijk hier meer informatie over Buurman & Buurman

Interview Buurman en Buurman worden beroemdInterview Buurman & Buurman

Buurman & Buurman is een voorstelling voor jong en oud. Buurman & Buurman zijn onweerstaanbaar grappig. Lees ook: Lees hier het interview met Buurman & Buurman

Speellijst Buurman & Buurman worden beroemd

Deze voorstelling is afgelopen.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

 

 

 

Theaters in Nederland