Christanne de Bruijn

Christanne de Bruijn is geboren in Tilburg op 16 augustus 1986 en is een Nederlandse zangeres en musicalactrice.

Opleiding

De liefde voor het theater had Christanne al op jonge leeftijd. In 2009 is ze afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg in de studierichting Muziektheater.

Carrièreverloop

Christanne de Bruijn speelde tijdens haar studie in de musicalproducties Rent, Nine en Kus van je Zus. Na het afronden van haar studie speelt Christanne in 2010 in de muziektheatervoorstelling de Jacht op de Gouden Leeuw en in Richard III in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Deze laatste ging in 2011 en 2012 wegens groot succes in reprise. Naast dit theaterwerk, werkte Christanne als zangeres bij Muziektheatergroep Circus Treurdier. De eerste musicalrol van Christanne was in de hitmusical Wicked, waarin ze de rol speelt van de gehandicapte Nessarose Thropp. Sinds februari 2013 speelt Christanne de rol van Maria Roberta in de musical Sister Act. In juni 2014 speelde Christanne eenmalig de rol van Grace in de afstudeervoorstelling Broers van Terence van der Loo en Jeroen Dekkers.

Christanne in Moede ik wil bij de Revue

In “Moeder Ik Wil Bij De Revue” speelt ze Jeanne van Woerkom en word ze smoorverliefd op Bob gespeeld door Terence van der Loo.

Theater

Christanne de Bruijn kun je gezien hebben in onder andere;

Prijzen

• Musicalworld Award (Beste actrice in een bijrol) voor vertolking van Maria Roberta in Sister Act • Musical Award nominatie (Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical).

Leuk om te lezen