Terence van der Loo

Terence van der Loo, geboren in Den Bosch. Terence is acteur, musicalacteur.

Opleiding

In 2014 studeert Van der Loo af aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in de studierichting Muziektheater. Vanaf zijn 17e heeft Van der Loo al lessen gevolgd aan de MusicAll Factory. Aan de Fontys Hogeschool krijgt Terence les van grote namen uit het vak. Zanglessen krijgt hij van Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers. Spellessen worden gegeven door onder anderen Roeland Vos, Marc Krone, Brigitte Odett en Sieta Keizer. Naast zang- en spellessen volgt Terence danslessen bij onder anderen Danielle Waijers, André de Jong, Caroline Neijndorff, Florian Boutonnier en Janis Sutton.

Carrièreverloop

Terence van der Loo heeft tijdens zijn opleiding in een aantal producties gespeeld. Hij speelde de rol van Prins Florizan in Een Wintersprookje (M-Lab) en Riff in West Side Story, de 125-jarig jubileum voorstelling van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in de voorstellingen 42nd & Desperate Street en De Spooktrein. Daarnaast schreef hij zelf de solo-voorstelling “Het meisje van de Zee”.

Terence in Moeder ik wil bij de Revue

Terence speelt met zijn 23-jaar de hoofdrol in “Moeder Ik Wil Bij De Revue”. Hij vertolkt de rol van Bob Somers en word hij smoorverliefd op Jeanne van Woerkom gespeeld door Christanne de Bruijn.

Theater

Terence speelde onder andere in;

Prijzen

Terence wint bij de Musical Awards Gala van 2014 de prijs voor Aanstormend Talent.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link