De winnaar van het Leids Cabaretfestival is Lisa Ostermann

De winnaar van het 42ste BNN Vara Leids Cabaretfestival is de grappige en ontroerende Lisa Ostermann

De winnaar van het Leids Cabaretfestival is Lisa Ostermann

Naast de vakjuryprijs heeft zij ook de publieksprijs en de studentenprijs in de wacht gesleept.

De vakjury heeft het volgende rapport geschreven:

“Lisa Ostermann had vanaf seconde 1 iedereen in de ban. Ze was creatief met taal, zang, rap, dans, humor en zelfs haar haar. Elke zin, elke blik, elk gebaar zat op de juiste plaats. Lisa bespeelde haar publiek perfect en kwam zo moeiteloos weg met de schijnbaar bruuske overgangen tussen muziek en gesproken woord. De grappen die daarbij hoorden waren scherp en nieuw. Wat conventioneel lijkt in deze voorstelling blijkt telkens een opstapje naar een verrassend moment, een onverwachte wending of humor uit een vreemde hoek. Lisa had ook de beste liedjes van het deelnemersveld, soms grappig, soms ontroerend.

Lisa kreeg in de finale te maken met enkele ongemakken maar ging daar opvallend soepel en elegant mee om. Ze haalde er zelfs nog een paar uitstekende nieuwe grappen uit.”

Dit was een excellente voorstelling, met een mooie spanningsboog, perfect evenwichtig en afgerond. Het spelplezier spatte eraf. De jury kijkt reikhalzend uit naar haar eerste voorstelling.

De finalisten bestaan naast Lisa Ostermann uit Thjum Arts en De Vriendendienst, ebstaande uit Peer Thielen en Yuri Gisseldorp.

Stilte zoekt luisteraar

“Als Thjum Arts het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk.”

In zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ zet hij eenzaamheid en verbondenheid tegenover elkaar in een poging te komen tot één groots moment.

Als het confetti regent

De Vriendendienst bestaat uit gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp. ‘Als het confetti regent’ is een muzikale collage van verhalen, sketches, personages en muziek. Geïnspireerd door het dagelijks leven, aangevuld met een flinke dosis absurdisme en harde gitaren.

Tournee

Woensdag 4 maart gaan alle drie de finalisten beginnen met hun tournee langs de theaters in Nederland. De finalistentour gaat langs ruim 40 theaters door heel Nederland. De drie finalisten doen op die avonden de finale nog eens dunnetjes over. Zij spelen allemaal 25 minuten.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link