Hans Teeuwen

Hans Teeuwen is geboren in Noord-Brabant in de plaats Budel. Hans Teeuwen groeide op in een katholiek gezin.Na de mavo volgde Teeuwen de Academie voor Drama in Eindhoven.

Hans Teeuwen veelzijdig

Hans is een Nederlands cabaretier, zanger, acteur, schrijver, componist en regisseur. Hans Teeuwen kreeg landelijke bekendheid toen hij in 1991 samen met Roland Smeenk het cabaretfestival Camaretten won met de show Heist. Roland Smeen verongelukte een jaar later bij een auto ongeluk, vanaf dat moment gin Hans Teeuwen verder als soloartiest. De cabaretier die begon in kleine theater zalen in heel Nederland was aan het einde van de reeks voorstellingen klaar voor de grote zalen.

Shows Hans Teeuwen

Hans Teeuwen maakte zijn debuut 1994 als solo artiest met de show Hard en Zielig. Zijn thema’s zijn uiteenlopend en de abrupte overgangen zorgen voor opvallende shows.De afwezigheid van ‘de actualiteit’ en ‘engagement&rsquo in het programma vormt een breuk met het gangbare cabaret van die periode. De meeste personages die Teeuwen neerzet zijn eenzame mislukkelingen, zich onderscheidend door hun tics en vreemde wereldvisie. Absurde oneliners, stemmetjes en boers gezang leidt tot imitaties door bewonderaars. Het programma wordt lovend ontvangen door de vaderlandse theaterkritiek.

Tweede show Hans Teeuwen

Zijn tweede show in 1995: Met een Breierdeck. Het is een verzameling schetsen van een breed emotioneel spectrum, Teeuwen improviseert met twee ‘vrijwilligsters’ uit het publiek die zich laten figureren in een soort poppenkast. Geen cabaretier had het tot dan toe aangedurfd om het publiek in die mate bij de show te betrekken. Helaas moet Hans Teeuwen de speellijst onderbreken wegens oververmoeidheid. In 2000 is Teeuwen terug met zijn derde soloshow: Trui. De succeselementen van de oude Teeuwen zijn nog steeds aanwezig, de sfeer van de show is een andere dan van de twee voorgaande. Zijn show onderscheidt zich door gedetailleerde uitwerking van timing, mimiek en muzikaliteit van zowel sketches als muziek. Een nieuw thema is de rolverdeling tussen cabaretier en publiek – deze wordt althans voor het eerst expliciet benoemd. Teeuwen treitert zijn publiek, spreekt zijn minachting erover uit en weigert het slotapplaus.

Hans Teeuwen is een excentrieke cabaretier

De vierde soloshow in 2001 is de minst abstracte. De show bevat ook sketches die niet zouden misstaan in de show van een maatschappelijk geëngageerd cabaretier. Hans Teeuwen veegt de vloer aan met de grote wereldreligies. Het verschil tussen Teeuwen en de oude generaties blijkt uit een sketch als De Jostiband. Het is een tirade die doet denken aan conferences van Youp van ’t Hek met als verschil dat Teeuwen zich ‘fout’ toont: hij valt niet de gevestigde orde, maar juist een kwetsbare groep van de samenleving aan. Opvallend is wederom het slotapplaus. Minutenlang laat Teeuwen het publiek de handen stuk klappen en zelfs dan weigert hij de bühne te verlaten. In 2003 volgt de show Industry of Love. Het verschil met met name de eerste drie shows is dat het absurdisme eerder lichtvoetig dan tragikomisch is. “een cabaretier die alleen maar wil choqueren”. Hij lijkt er niet mee te zitten: ‘Dat is dus geen lintje voor mij’, voorspelt hij, schuldbewust glimlachend. In 2005 geeft Teeuwen te kennen dat hij zal stoppen met het geven van cabaretvoorstellingen. Er volgt een film en met onder meer de acteurs Peer Mascini en Pierre Bokma, waarin de acteurswereld op de hak wordt genomen. Ook wordt de cabaretier jazz zanger en komt er een DVD/CD op de markt genaamd “Hans Teeuwen Zingt”. In 2016 is Hans terug in de theaters met een voorstellen genaamd ‘Echte Rancune’. Na ruim 5 jaar staat Hans weer in de theaters van Nederland. Ook speelt hans af en toe mee in de Cabaretestafette 2016/2017.

Echte Rancune

Echte Rancune wordt een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties. Ook voor wijven. Lees meer over Echte Rancune

Hans Teeuwen in Groot-Brittannië

Teeuwen is gaan optreden als cabaretier in Groot-Brittannië. Engelstalige optredens half 2007 op het Fringe Festival in Edinburgh leiden tot optredens in London en worden met groot enthousiasme ontvangen. Succes in de UK heeft Hans Teeuwen want in 2008 wint hij een Chortle Award. Deze shows komen ook uit op DVD. Bron: Hans Teeuwen

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.