Javier Guzman

Javier Guzman is geboren in Las Palmas op 13 april 1977 daarmee is Javier half Spaans-Nederlands Javier Guzman is een stand-upcomedian, cabaretier en (stem)acteur.

Over Javier Guzman

Guzman is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Zijn jongere broer Emilio Guzman is ook cabaretier/stand-upcomedian. Javier Guzman emigreerde hij op zijn zevende naar de provincie Zuid-Holland naar Ouderkerk aan den IJssel. waarna hij op latere leeftijd verhuisde naar Rotterdam. Toen hij aangenomen werd aan de kleinkunstacademie verhuisde hij naar de Amsterdamse Bijlmermeer. Het bekende theater in Bijlmermeer is het Bijlmerpark theater. Javier maakte twee korte cabaretvoorstellingen met Paul de Munnik. Samen met alle leerlingen van de kleinkunstacademie zong hij ook in het achtergrondkoor bij de concerten van Paul de Leeuw in Ahoy. Verder schreef Javier en speelde hij in De Achtbaan van de AVRO, en werd hij genomineerd voor de AVRO Belofte Prijs. In diezelfde periode trad hij op als stand-upcomedian bij Comedy Explosion en de Comedy Club in Amsterdam. In Londen won hij een ‘Open Mic Award’ in het Comedy Café, en in 2002 won Guzman zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

Theater

De voorstellingen van Javier Guzman worden ook veelal uitgezonden op tv. Kleine en grote theaters, het maakt Javier Guzman niet uit. Zijn agenda staat vol en bij Guzman weet je het nooit en dat maakt hem nou juist zo interessant.

Voorstellingen

Javier Guzman zijn avondvullende voorstellingen zijn onder andere;

 

Leuk om te lezen