Javier Guzman

Javier Guzman

Javier Guzman
4 -------- (1 stem)
Beoordeling

Javier Guzman is geboren in Las Palmas op 13 april 1977 daarmee is Javier half Spaans-Nederlands Javier Guzman is een stand-upcomedian, cabaretier en (stem)acteur.

Over Javier Guzman

Guzman is de zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Zijn jongere broer Emilio Guzman is ook cabaretier/stand-upcomedian. Javier Guzman emigreerde hij op zijn zevende naar de provincie Zuid-Holland naar Ouderkerk aan den IJssel. waarna hij op latere leeftijd verhuisde naar Rotterdam.

Toen hij aangenomen werd aan de kleinkunstacademie verhuisde hij naar de Amsterdamse Bijlmermeer. Het bekende theater in Bijlmermeer is het Bijlmerpark theater. Javier maakte twee korte cabaretvoorstellingen met Paul de Munnik. Samen met alle leerlingen van de kleinkunstacademie zong hij ook in het achtergrondkoor bij de concerten van Paul de Leeuw in Ahoy. Verder schreef Javier en speelde hij in De Achtbaan van de AVRO, en werd hij genomineerd voor de AVRO Belofte Prijs.

In diezelfde periode trad hij op als stand-upcomedian bij Comedy Explosion en de Comedy Club in Amsterdam. In Londen won hij een ‘Open Mic Award’ in het Comedy Café, en in 2002 won Guzman zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

Theater

De voorstellingen van Javier Guzman worden ook veelal uitgezonden op tv. Kleine en grote theaters, het maakt Javier Guzman niet uit. Zijn agenda staat vol en bij Guzman weet je het nooit en dat maakt hem nou juist zo interessant.

Over zijn voorstellingen

Inmiddels heeft Javier Guzman meerdere voorstellingen op zijn naam staan waaronder;

Bot

In de Kleine Komedie in Amsterdam ging in januari 2003 zijn eerste avondvullende voorstelling Bot in première, de voorstelling werd erg goed ontvangen.

Ton Zuur

In oktober 2004 begon hij in Theater de Tamboer in Drenthe aan zijn zijn volgende voorstelling Ton Zuur. Onderwerp was de eenzaamheid en onverschilligheid in de maatschappij, geïllustreerd aan de hand van Ton Zuur, die na tweeënhalf jaar dood in zijn woning gevonden werd.

Delirium

In januari 2007 ging zijn derde avondvullende voorstelling Delirium in première, waarin hij afrekende met zijn alcoholverleden. De show is door pers en publiek goed ontvangen. Guzman stond onder meer in een uitverkocht theater Carré.

Por Dios

Hij toerde in 2009 en de eerste helft van 2010 met zijn vierde avondvullende voorstelling Por Dios, die in januari 2009 in première ging.

Oorverdovend

Vanaf de tweede helft van 2010 toerde hij door het land met de try-out voor zijn vijfde programma Oorverdovend. Hierin behandelde hij het thema ‘identiteit’ aan de hand van zijn persoonlijke geschiedenis en de vaderlandse historie. Vrijwel alle voorstellingen waren uitverkocht.

Delirium II

In 2013 en 2014 toerde hij met de voorstelling Delirium II door het land, waarin hij afrekent met zijn cocaïneverslaving.

Absurd verlicht

In september 2014 begon Guzman met zijn zevende avondvullende programma, getiteld Absurd Verlicht.

Voorstellingen

Hierbij de avondvullende voorstellingen nog even op een rij.

Foto: ad.nl

Javier Guzman
4 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van deze artiest?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van deze artiest?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link