Lenette van Dongen

Lenette van Dongen is geboren in Zaandam. Zaandam de provincie Noord-Holland kent mooie theaters het Zaantheater is een prachtig theater gelegen aan de Zaan. Als kind al zat Lenette boordevol energie en zat ze daarom op ballet.

Opleiding

Na de HAVO volgde ze de opleiding voor dansdocente op de Nel Roos dansacademie en startte ze in 1980 een eigen balletschool.

Jeans

Nadat lenette auditie deed voor de Academie voor Kleinkunst verkocht ze haar dansschool. Na de Academie voor Kleinkunst debuteerde zij in de musical ‘Cabaret’ in de hoofdrol van ‘Sally Bowles’ en speelde vervolgens in 1984 in de 1e productie van ‘Jeans’. In 1986 tourde ze met Adèle Bloemendaal in de show ‘Adèle in Casablanca’ speelde in 1989 haar eerste cabaretvoorstelling ‘Pappenheim’ met Peter Lusse en Hans van Gelder. Na de succesvolle musical ‘Tsjechov’ met Boudewijn de Groot kreeg zij een beurs van WVC om in Londen een comedy stage te lopen bij Lenn Lowe.

Solo

In 1993 was de première van haar eerste solovoorstelling Mag het wat zachter, Voor deze voorstelling ontving zij de Pall Mall export prijs. De prijs voor een veelbelovend talent. Na deze eerste show volgden nog meer shows

Telkens weer uitverkochte theaterzalen en deze shows zijn ook op televisie uitgezonden. Van elke show komt er een CD uit. Voor haar bijdrage aan de Nederlandse lichte muziek, won zij de prestigieuze ‘Gouden Harp’ van stichting Conamus. Bunkertheaterzaken behartigt de voorstellingen van Lenette van Dongen.

Musical

Lenette van Dongen speelde in 2004 één voorstelling per week de hoofdrol in de ABBA-musical Mamma Mia!. Ze was daarmee de alternate van Simone Kleinsma. In 2006 nam Lenette een half jaar vrij en speelde (als uitstapje van het cabaret) in 2007 een jaar in de zeer succesvolle musical ‘Doe Maar’ de rol van ‘Flora’. Dat leverde haar een nominatie op bij de Musical Awards voor ‘beste vrouwelijke bijrol’. In 2016 deed ze mee als Verteller in The Passion in Amersfoort.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.