Naar het theater op Valentijnsdag 2020

Valentijnsdag 2020

Het is weer zover. De dag van de liefde. Valentijnsdag 2020 breekt aan en vindt dit jaar plaats op een vrijdag. Daarom zijn er niet alleen op Valentijnsdag zelf, maar ook in het Valentijnsweekend vele voorstellingen die jij samen met je geliefde kan bezoeken. Wat dacht je van een prachtige dansvoorstelling, genieten van de Spaanse invloeden bij Verliefd op Ibiza of de begraaf de liefde met een bijzonder toneelstuk. Wij zetten de mooiste en leukste voorstellingen in het Valentijnsweekend voor je op een rijtje.

Bezoek een bijzondere toneelvoorstelling met je geliefde:

DANGEROUS LIAISONSDangerous Liaisons

Een toneelvoorstelling naar ‘Les Liaisons Dangereuses’ van Christopher Hampton. Deze bewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Met Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Op vrijdag 14 februari te zien in De Kom in Nieuwegein en op 15 en 16 februari te zien in Stadsschouwburg Velsen.

De Liefde Begraven

Een tragikomische voorstelling die soms pijnlijk, dan weer hilarisch is, over de liefde, verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen twee exen. Met Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen.

Op vrijdag 14 februari te zien in Het Speelhuis, Helmond en op 15 februari  te zien in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Of laat je verwonderen door een mooie dansvoorstelling:

Isabelle Beernaert presenteert Laat meIsabelle Beernaert – Laat me 

De Vlaamse Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Laat je meeslepen en verrassen door dans geïnspireerd op de muziek van de grootmeesters van de Nederlandstalige chansons.

Op 14 februari te zien in het Zaantheater in Zaandam en op 15 februari te zien in Theater aan de Schie in Schiedam.

Pearl

Het barokspektakel van het Scapino Ballet met muziek van Vivali, topdansers en schitterende kostuums. Een lust voor het oog. Pearl ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu.

Op 14 februari te zien in Theater de Lievekamp in Oss en op 15 februari in de Junushoff in Wageningen.

Valentijnsdag hoeft natuurlijk niet alleen voor geliefden te zijn. Je kunt ook met je beste vriend(in), lievelings-familielid of je kinderen naar het theater gaan dit weekend. Bezoek eens één van onderstaande jeugdvoorstellingen:

Brugklas de MusicalBrugklas, de musical

Een hip hop-musical over Willem van Oranje! Max vindt dat een vet idee, lekker out of the box! Dan wil Emma de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? Brugklas de Musical is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven

Op vrijdag 14 februari te zien in Theater de Veste in Delft.

Peter Pan (6+), de musical

Vlieg mee met de avonturen van Wendy en Peter Pan! Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland. Peter Pan, van de makers van De Kleine Zeemeermin en Aladdin is voor iedereen vanaf 6 jaar.

Op vrijdag 14 februari te zien in Stadsschouwburg Utrecht, op 15 februari in Parkstad Limburg en op 16 februari in de Schouwburg Amstelveen.

Laat je verwonderen door de mooiste musicals, het prachtige decor en de kostuums en de leukste liedjes. Lekker onderuit op je stoel en genieten maar bij:

ANASTASIA de MusicalANASTASIA, de musical

De spectaculaire nieuwe musical over ontdekken wie je bent en wat je wilt worden. Geïnspireerd door de geliefde films, vervoert ANASTASIA je van de schemering van het Russische rijk naar de euforie van Parijs in de jaren 1920, terwijl een dappere jonge vrouw op zoek gaat naar het mysterie van haar verleden.

De met een AD Publieksprijs bekroonde musical is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen

Verliefd op Ibiza, de musical

Dé feel-good musical over dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. Want jong of oud, liefde is voor iedereen. Oude romances worden tegen beter weten in afgestoft en nieuwe liefdes zoeken onzeker hun weg; de hormonen stuiteren over de bar!

Op 14 februari te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en op 15 februari te zien in Theater Markant in Uden.

Houden jij en je partner meer van een avondje genadeloos schateren, buikpijn van het lachen en met een gezonde portie humor de zaal verlaten? Kom dan naar één van deze cabaret- en komedievoorstellingen.

Tis Hier Geen HotelTis Hier Geen Hotel

In deze voorstelling laten drie cabaretières op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Een voorstelling voor iedereen met een puber in huis of die zelf ooit puber is geweest. Herkenbaar, humoristisch en soms gênant.

Op 14 februari te zien in Theater Zuidplein in Rotterdam.

De Alex Klaasen Revue: Showponies 2

In De Alex Klaasen Revue – Showponies 2 staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Je bent welkom in deze rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick, speciaal voor iedereen die wil lachen om zichzelf. Voor iedereen die verrast wil worden.

Van 14 t/m 16 februari te zien in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Maak er een onvergetelijke Valentijnsdag van!

 

 

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.