Nieuwe Productioneel Directeur Stage Entertainment NL

Sjoerd-van-Schooten

Nieuwe Productioneel Directeur Stage Entertainment NL
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Nieuwe Productioneel Directeur Stage Entertainment NL

Per 1 mei aanstaande treedt Sjoerd van Schooten toe tot het directieteam van Stage Entertainment Nederland. Als Executive Producer en Productioneel Directeur wordt hij eindverantwoordelijk voor de productie van alle voorstellingen van Stage Entertainment Nederland. Sjoerd is de opvolger van Barbara Wittebol. Voor deze nieuwe functie was Van Schooten managing director van RTL Live Entertainment en hij is momenteel Head of Partnerships & Commercial Concepts bij AFC Ajax.

Sjoerd van Schooten is geen onbekende binnen Stage Entertainment Nederland. Van 2006 tot 2014 vervulde hij lang diverse functies binnen het theaterbedrijf, de laatste jaren als gedelegeerd producent Arenashows & Special Projects. Holland zingt Hazes in de Ziggo Dome was één van de creaties waar Van Schooten verantwoordelijk voor was. Daarna maakte hij de overstap naar RTL Live Entertainment, waar hij als producent en managing director diverse live entertainment concepten ontwikkelde en produceerde, zoals GABBERS, Let’s Dance, The Christmas Show, GRAND en het locatietheater Ashtonia. Na jaren in dienst te zijn geweest bij RTL Live Entertainment werd hij benoemd tot Head of Partnerships and Commercial Concepts bij AFC Ajax, waar hij niet alleen de afdeling partnerships aanstuurde, maar tevens zijn kennis van live entertainment mee bracht. Zo introduceerde hij de live Viewing Party in de Ziggo Dome tijdens Champions League wedstrijden en ontwikkelde hij events voor diverse stakeholders.

Reactie Albert Verlinde op benoeming

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Ik ben buitengewoon blij met de komst van Sjoerd van Schooten naar Stage Entertainment. Wij zijn ervan overtuigd dat Sjoerd met zijn ruime ervaring en kennis van de live entertainment industrie de juiste persoon is om onze productie afdeling te gaan leiden. Hij kent alle facetten van het vak en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Met Sjoerd van Schooten staat er straks een zeer ervaren en inspirerende executive producer aan het hoofd van onze productie afdeling. Ik kijk dan ook enorm uit naar onze samenwerking.”

Sjoerd van Schooten

Sjoerd van Schooten: “Als Productioneel Directeur terugkeren bij Stage Entertainment Nederland, het bedrijf waar ik mij in het verleden professioneel gezien in belangrijke mate heb ontwikkeld, is een zeer aantrekkelijke en uitdagende vervolgstap in mijn carrière. De afgelopen jaren heb ik bij RTL Live Entertainment als managing director en producent een breed portfolio aan live-merken kunnen ontwikkelen en uiteenlopende producties kunnen maken. Die ervaring en creativiteit zet ik nu graag in om de rol van Executive Producer op eigen wijze in te vullen, nieuwe producties te ontwikkelen en bij te dragen aan de verdere groei van Stage Entertainment Nederland. Bij Ajax heb ik de afgelopen maanden gezien dat topsport en entertainment veel raakvlakken hebben en van elkaar kunnen leren, met de fan of het publiek als belangrijkste stakeholder. De topsportmentaliteit en de wil om het verschil te maken neem ik met mij mee in mijn nieuwe functie.”

Stage Entertainment Nederland

Stage Entertainment Nederland is onderdeel van Stage Entertainment, de grootste aanbieder van live entertainment in Europa. In Nederland produceert het theaterbedrijf voorstellingen als The Lion King, MAMMA MIA!, Lazarus, Anastasia en TINA – De Tina Turner Musical. Het directieteam van Stage Entertainment Nederland bestaat per 1 mei 2019 uit Albert Verlinde (Algemeen Directeur), Gert-Jan van der Valk (Financieel Directeur), Eke Rog (Commercieel Directeur) en Sjoerd van Schooten (Productioneel Directeur).

Nieuwe Productioneel Directeur Stage Entertainment NL
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link