Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Oudejaarsconference 2014

Oudejaarsconferences, wie heeft er nooit van gehoord? Een oudejaarsconference wordt vaak gegeven door een cabaretier aan het einde van het jaar. De ‘officiele’ oudejaarsconference vindt plaats als afsluiting van het jaar op oudejaarsavond op 31 december. Het is een echt Nederlandse traditie.

Bij vele oudejaarsconferences kan het publiek de proefvoorstellingen van tevoren in verschillende theaters al bijwonen. Naast de oudejaarsconference bestaan er ook niet conferences voor het nieuwjaar en voor Sinterklaas. Ook in 2014 kunt u weer genieten van de oudejaarsconference van verschillende cabaretiers.

Geschiedenis van de oudejaarsconference

Oudejaarsconferences bestaan langer dan u waarschijnlijk dacht! Al in het jaar 1707 werd een soort oudejaarsconference opgevoerd, om het publiek een gelukkig nieuwjaar te wensen en terug te blikken op het afgelopen jaar.

In het jaar 1954 kreeg de oudejaarsconference een andere vorm toen de VARA aan cabaretier Wim Kan vroeg om het jaar uit te luiden op de radio met een terugblik op de politieke verwikkelingen. In 1956 volgde zijn tweede oudejaarsconference. Ook dit jaar waren de luistercijfers hoog en werd er een traditie geboren.

Vanaf 1969 worden er geregeld oudejaarsconferences op de televisie uitgezonden. De eerste conference werd door Seth Gaaikema gebracht. Later volgde ook Wim Kan op de televisie. Sindsdien hebben al vele Nederlandse cabaretiers een conference op oudjaarsavond gebracht, van Freek de Jonge tot Lebbis en Jansen tot Theo Maassen.

Oudejaarsconferences in 2014

Ook in het jaar 2014 hebben verschillende cabaretiers weer een leuke oudejaarsconference samengesteld. De bekende shows van Youp van ’t Hek zijn elk jaar weer een groot succes, maar ook Guido Weijer brengt al jarenlang een geslaagde avond aan het einde van het jaar. Hieronder hebben wij een aantal shows voor u uitgelicht.

Oudejaarsconference 2014 van Youp van ’t Hek

In 1989 maakte Youp van ’t Hek zijn debuut in de oudejaarsconference. Deze show was een groot succes en maakte van Youp van ’t Hek een gevestigde naam. Ook in 2014 staat hij weer op het podium met een nieuwe show, genaamd Wat is de vraag?

Oudejaarconference van Dolf Jansen

Dolf Jansen oftewel de razendsnelle cabaretier met verrassende verhalen,Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt: 2014 wordt een jaar als geen ander. Uniek. Verbluffend. Goudomrand. Liefdevol. Onwaarschijnlijk. Afgeluisterd. Bizar. Prachtig. Vreselijk. En hilarisch. Dolf Jansen is recordhouder van Oudejaarsvoorstellingen. Als eenNieuwsjager gaat hij door dit unieke verbluffende goudomrande jaar heen, Dolf staat bekent om zijn improvisatie. geniet van zijn conference van 365 dagen, in ruim 80 minuten, 62,9 kilogram: de Nieuwsjager in Oudejaars 2014…! In de laatste week van het jaar speelt Dolf in de Kleine Komedie in Amsterdam. Weet waar u koopt! bestel uw kaartje bij het theater.

Oudejaarsconference van Guido Weijers

Ook Guido Weijers is geen nieuwkomeling meer als het op oudejaarsconferences aan komt. Al vanaf het jaar 2006 verzorgt hij deze. Op de Oudejaarsavond van dat jaar keken er meer dan 1,7 miljoen mensen naar zijn show.

Ook de opvolger van 2007 trok dit kijkersaantal. Ook in 2014 heeft hij weer een fantastische show in elkaar gezet, waarbij wordt terug geblikt op het afgelopen jaar.