Recensie Harrie let op de kleintjes

Harrie let op de kleintjes

Deze woensdagavond zijn we te gast in De Lawei in Drachten. In eerste instantie dachten wij alleen de voorstelling Harrie let op de kleintjes met o.a. Jon van Eerd en Zjon Smaal te gaan zien. Door een samenloop van omstandigheden waren wij ineens voor de voorstelling te gast voor een rondleiding in het decor door niemand minder dan Jon van Eerd zelf!

Vlog Theaters in Nederland

We zijn net gestart met een eigen VLOG kanaal. Jon was net zo enthousiast als wij, en zijn bij deze voorstelling uitgenodigd om te vloggen achter de schermen.

Een beetje zenuwachtig liepen we naar de artiesteningang van de Lawei. Het parkeren ging prima, er is een groot parkeerterrein achter de schouwburg waar veel auto’s kunnen staan. Mocht deze plaats vol zijn dan is er dichtbij een parkeergarage waar je voor een paar euro je auto de hele avond kunt parkeren.

Jon van eerdRoy, één van de medewerkers van het Pretpakhuis, verwelkomde ons in de schouwburg. Hij begeleidde ons richting het podium. Enorm interessant om te zien hoe het backstage eruit ziet. Wat een gigantische ruimte zit er nog achter het
podium! Iets wat wij niet verwacht hadden.

En daar stond hij dan, Jon van Eerd. Na een kleine uitleg wie we zijn en wat we kwamen doen leidde hij ons rond in het decor. Tevens hadden wij de mogelijkheid om hem nog een aantal vragen te stellen.

Bekijk onze nieuwste vlog op ons youtube kanaal

Hopper

Na een kort interview begeleide Roy ons naar de balie waar onze kaarten klaar lagen. We waren ruim op tijd dus konden nog even een drankje doen in Hopper. Dit is het theaterrestaurant van De Lawei. Een erg fijne sfeer hangt er in dit restaurant. De bediening is erg vriendelijk en behulpzaam. Het eten rook heerlijk! Na onze cappuccino was het tijd om naar de grote zaal te gaan waar de voorstelling ging beginnen. Onze jas konden we kwijt in de garderobe, deze is onbeveiligd dus mocht u dit niet vertrouwen dan kunt u uw jas meenemen of in de auto laten.

Voorstelling Harrie let op de Kleintjes

We zaten op de één na laatste rij maar hadden uitstekend zicht op het podium. Alle plekken zijn ruim opgezet zodat je prima kan zitten en alles goed kan volgen.

Recensie Harrie let op de kleintjesIn Harrie let op de kleintjes passen Harrie en zijn vrouw op de tweeling van vrienden. Op één of andere manier krijgt Harrie het voor elkaar om de tweeling kwijt te raken en om te wisselen met een andere tweeling.

Zijn vriend Sam is daar erg behulpzaam in. De voorstelling was erg amuserend om naar te kijken. Wat hebben wij moeten lachen om de gehele cast. In het interview vertelde Jon dat zo’n voorstelling net een marathon is, nou dat was te zien!

Wat een energie hebben deze mensen op het podium. Dit brachten zij zeker over op het publiek. De zaal kwam af en toe echt niet meer bij, met als hoogtepunt de “chocolademousse”.

Na een pauze met een lekkere kop koffie of wat fris te drinken, wat klaar stond in de foyer, begon de tweede akte. Hierin zingen Harrie en Sam samen een aantal liedjes maar dit doen ze op een manier die je totaal niet verwacht! Na de voorstelling is er de mogelijkheid om nog wat de drinken in de foyer of in het restaurant. Een aantal gasten maakten hier graag gebruik van maar gezien het een doordeweekse avond was gingen toch veel mensen naar huis.

Harrie let op de kleintjes gaat nog door het gehele land op tour dus wij raden u zeker aan om dit te gaan zien!

U zult spierpijn krijgen van het lachen!

Lees meer over de voorstelling

Harrie & Eva

Na deze succesvolle reeks voorstellingen gaat  Jon van Eerd in theaterseizoen 2017-2018 de theaters in met een gloednieuwe komedie Harrie & Eva. Harrie & Eva is de 10 voorstelling van Jon van Eerd, deze jubileumvoorstelling beloofd ook weer hilarisch te worden!  Lees meer over de voorstelling.

Door: Eveline
Foto: Roy Beusker

Ook leuk om te lezen:

Recensie Rayen Panday – Fenomeen

Rayen Panday won al eens in de provincie de Groninger Studenten Cabaret Festival en is vanavond in Veendam voor zijn voorstelling Fenomeen.

Recensie NNMT – Niets is wat het lijkt

Niet is wat het lijkt, een droom die uitkomt met passie gemaakt en perfect uitgevoerd door NNMT

Recensie – Yamato, The drummers of Japan

Bijzondere show de Yamato drummers spatten van het toneel!

Recensie Marc-Marie Huijbregts Getekend

Getekend, oprechte verhalen met een hoge dosis humor!

Recensie Opvliegers 4 Trossen Los

Trossen los met Opvliegers 4! En een zaal vol met opvliegers!

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link