Recensie Her Majesty – Déjà vu, a tribute to Crosby, Stills, Nash & Young *****

Her Majesty - Déjà vu, a tribute to Crosby, Stills, Nash & Young

Zaterdag 13 februari waren we in een uitverkochte Winsinghhof in Roden voor het optreden van Her Majesty. Her Majesty, vooral bekend van zanger Bertolf, stond eerder nog in de Nederlandse theaters met een tribute show voor The Beatles.

Nu is het tijd voor een eerbetoon aan rocksupergroep Crosby, Stills, Nash & Young. Geen slecht idee, want het is duidelijk dat de muziek van CSNY nog leeft onder het publiek!

Lees hieronder alles over deze fantastische show.

De Winsinghhof Roden

‘Het kleinste theater van het noorden’, zo prijst De Winsinghhof zichzelf aan, en dat zou best eens kunnen kloppen. We beleven hier nog het Theater De Winsinghhof Rodenechte huiskamergevoel. De algehele sfeer is fijn. Bij binnenkomst worden we vriendelijk te woord gestaan door een medewerkster.

We krijgen een korte uitleg over de betaalde en onbetaalde garderobe, de gratis pauzedrankjes, etc. In de zaal met maar 144 stoelen is het optreden een heerlijk intiem en sfeervol avondje uit. Lekker dicht op het podium, zelfs de bezoekers op de achterste rij zien alles nog prima. Een aanrader!

Her Majesty

Her Majesty bestaat uit Bertolf Lentink (gitaar, lapsteel en zang), Jelle Paulusma (gitaar en zang), Diederik Nomden (gitaar, toetsen, mondharmonica en zang), Bauke Bakker (drums en zang) en Dirk Schreuders (bas). Alle muzikanten hebben hun sporen al verdiend in de muziek. Bertolf speelde bijvoorbeeld in de band van Ilse DeLange, Jelle Paulusma en Diederik Nomden speelden in Daryll-Ann en Bauke Bakker bij Krystl en Jeroen van der Boom. Her Majesty - Deja Vu

Her Majesty begon als tribute band van The Beatles. In 2013 en 2014 tourden ze door de Nederlandse theaters met hun show ‘Back to Abbey Road’, waarin ze het album Abbey Road (met de bekende zebrahoes) uit 1969 integraal speelden. Uit het jaar erna komt ‘Déjà vu’ van Crosby, Stills, Nash & Young.

In deze show spelen ze dit album integraal, met daarnaast nog werk van The Byrds, The Hollies en Buffalo Springfield.

Eerste deel show Her Majesty – Déjà vu

Her Majesty Deja VuDe show begint zoals ook Crosby, Stills, Nash & Young begon: zonder Young. Het eerste nummer dat gespeeld wordt is ‘Helplessly Hoping’, van het naamloze debuutalbum van Crosby, Stills & Nash uit 1969.

Een goede binnenkomer, want dit nummer staat precies voor datgene waar ze bekend om zijn geworden: hun perfecte en haast goddelijke samenzang. ‘Helplessly Hoping’ is een prachtig nummer dat ook nog eens fantastisch wordt uitgevoerd, de heren van Her Majesty doen zeker niet onder voor CS&N. Ook ‘Suite: Judy Blue Eyes’ van het debuutalbum wordt uitgevoerd, waarna verder wordt gegaan met enkele nummers van de eerdere bands waarin de leden van CSN&Y zaten.

Zo komt onder andere ‘For What It’s Worth’ van Buffalo Springfield voorbij, zowel Stephen Stills als Neil Young speelden in deze band. Een feest der herkenning voor het (voornamelijk) wat oudere publiek, de gemiddelde leeftijd ligt boven de zestig jaar. Ook The Hollies (Graham Nash) en The Byrds (David Crosby) komen voorbij met bekende hits. Crosby Stills Nash & Young - Deja VuDan is het tijd voor kant a van het album ‘Déjà vu‘.

Het eerste nummer is ‘Carry On’ en ook in dit nummer wordt duidelijk dat Her Majesty de samenzang goed op orde heeft. De stemmen van Bertolf, Jelle, Diederik en Bauke vullen elkaar perfect aan. ‘Teach Your Children’ is natuurlijk ook bij het gehele publiek bekend, dit nummer wordt gevolgd door ‘Almost Cut My Hair’.

Dit nummer werd geschreven en gezongen door David Crosby, vanavond wordt dit nummer op fantastische wijze vertolkt door drummer Bauke Bakker die ook solo goed tot zijn recht komt. Tussen de nummers door wordt er regelmatig wat verteld over zowel Crosby, Stills, Nash & Young zelf als over de invloed die zij hebben gehad op de leden van Her Majesty. Dit zorgt voor een leuke en persoonlijke sfeer.

Tijdens het spelen van de nummers worden er op een projectiescherm op het podium beelden en videoclips vertoond van het gespeelde nummer. ‘Helpless’ en ‘Woodstock’ komen nog aan de beurt en dan is het alweer tijd voor de pauze.

Tweede deel show Her Majesty – Déjà vu

Na de pauze wordt begonnen met kant b van ‘Déjà vu’. Het eerste nummer is het titelnummer, welke wordt gevolgd door ‘Our House’. Dit bekende nummer is geschreven door Graham Nash en gaat over zijn relatie met Joni Mitchell. ‘4+20’ (solo door Stephen Stills), ‘Country Girl’ en ‘Everybody I Love You’ maken het album compleet.

Gelukkig is de avond dan nog niet voorbij, want ook solo hebben de mannen van CSN&Y mooie nummers gemaakt waarvan er enkele niet mogen ontbreken deze avond. Crosby Stills Nash & YoungEr wordt gestart met het aangrijpende ‘Ohio’, het nummer dat door Neil Young werd geschreven naar aanleiding van het Kent State-bloedbad in 1970. De campus van de universiteit was het toneel van demonstraties tegen de voortdurende Vietnamoorlog, en op 4 mei werden hier vier studenten doodgeschoten door de Nationale Garde.

Tijdens ‘Long May You Run’ komen we er achter dat Diederik Nomden naast gitaar en toetsen ook mondharmonica speelt, dus het volgende nummer laat zich ook raden. Het prachtige en bij iedereen wel bekende ‘Heart Of Gold’ van Neil Young zorgt voor een daverend applaus. De avond wordt afgesloten met ‘Find The Cost Of Freedom’, het vierregelige nummer waarmee CS&N zelf ook vaak hun shows afsloten.

De zaal heeft er natuurlijk nog geen genoeg van, en Her Majesty komt terug voor een toegift. ‘Black Bird’ van The Beatles wordt geheel onversterkt en a capella gezongen. Een waardige afsluiter van deze briljante avond! “Find the cost of freedom Buried in the ground Mother Earth will swallow you Lay your body down”

Reacties van de bezoekers van Her Majesty – Déjà vu

“De meerstemmige zangpartijen vullen elkaar perfect aan en benaderen zelfs verrassend het origineel.” “Her Majesty brengt de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young weer tot leven!” “Een heerlijke avond met naast prachtige samenzang ook fantastisch gitaarspel en vele bekende hits.”

Setlist Her Majesty – Déjà vu in Theater de Winsinghhof op 13 februari 2016

 1. Crosby, Stills & Nash – Helplessly Hoping
 2. Crosby, Stills & Nash – Suite: Judy Blue Eyes
 3. Crosby, Stills & Nash – You Don’t Have To Cry (fragment)
 4. The Byrds – Eight Miles High
 5. The Hollies – Bus Stop
 6. Buffalo Springfield – For What It’s Worth
 7. Déjà vu side a: Carry On
 8. Teach Your Children
 9. Almost Cut My Hair
 10. Helpless
 11. Woodstock [pauze]
 12. Déjà vu side b: Déjà vu
 13. Our House
 14. 4+20
 15. Country Girl
 16. Everybody I Love You
 17. Crosby, Stills, Nash & Young – Ohio
 18. The Stills-Young Band – Long May You Run
 19. Neil Young – Heart Of Gold
 20. Stephen Stills – Love The One You’re With
 21. Crosby, Stills, Nash & Young – Find The Cost Of Freedom
 22. Toegift: The Beatles – Blackbird

Speeldata Her Majesty – Déjà vu

Naast het optreden in De Winsinghhof in Roden speelt Her Majesty in nog veel meer theaters door heel Nederland. De tribute van Crosby, Stills, Nash & Young is inmiddels alwéér verlengd en wordt nu nog tot mei 2017 opgevoerd. Enkele theaters waar u nog kunt genieten van deze prachtige show:

Dankzij het grote succes van de show zijn al vele optredens uitverkocht. In verschillende theaters zijn al extra shows gepland of is de show verplaatst naar een grotere zaal, maar ook deze concerten raken razendsnel uitverkocht. Wees er dus snel bij als u nog een kaartje wilt bemachtigen! Bekijk hier de gehele speellijst. Door: SD

Gerelateerde artikelen

Her Majesty - Deja VuHer Majesty – Déjà vu, a tribute to Crosby, Stills, Nash & Young

Het Majesty staat weer in de Nederlandse theaters met hun nieuwste tribute show, dit maal een eerbetoon aan rocksupergroep Crosby, Stills, Nash & Young. Lees hier alles over deze voorstelling! Lees meer: Her Majesty – Déjà vu