Rotterdamse Schouwburg

Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam | 010 411 8110 | Google maps

 Rotterdamse Schouwburg[rwp-review-recap id=”0″]

Sinds het jaar 1988 kunt u terecht bij de Rotterdamse Schouwburg. U vindt dit theater in Zuid-Holland aan het Schouwburgplein, in hartje Rotterdam. In 2010 is de Rotterdamse Schouwburg compleet verbouwd.

De Kist van Quist

Het nieuwe theatergebouw is ontworpen door architect Wim Quist, in de volksmond wordt het ook wel ‘De Kist van Quist’ genoemd. Naast een theaterfunctie doet het gebouw sindsdien ook dienst als grand-café, u kunt er dus al vanaf ‘s ochtends terecht voor wat te eten en drinken.

Er zijn drie theaterzalen: de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de Krijn Boon Studio. De grootste zaal biedt ruimte aan 90 bezoekers, in de kleine kunnen 160 mensen terecht en de studio heeft een capaciteit van 80 toeschouwers.

Eigen producties

De Rotterdamse Schouwburg produceert ook zelf voorstellingen, een bijzonder gegeven in Nederland. Gelauwerde theatermakers maar ook aanstormende talenten krijgen hier de ruimte om nieuwe stukken te ontwikkelen.

Steun de Rotterdamse Schouwburg

Rotterdamse schouwburg steunenVoor iedereen die cultuur én de Rotterdamse Schouwburg een warm hart toedraagt vraagt de Schouwburg om steun. Alle kleine beetjes helpen, of het een grote of kleine gift betreft, de Schouwburg is er erg blij mee. Doe mee!

Agenda Rotterdamse Schouwburg

Naast de eigen producties staan hier talloze andere producties op de planken. Er wordt jaarlijks een gevarieerd programma opgezet. Wat dacht u bijvoorbeeld van een prachtige dansvoorstelling van het Nederlands Danstheater?

Ook de leuke voorstelling van bijvoorbeeld Dikkie Dik voor de allerkleinsten staat hier geprogrammeerd. Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van onder andere toneel, muziektheater en opera.

bekijk-de-programmering

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens Rotterdamse Schouwburg

Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam
Telefoon: 010 – 411 81 10

Website Rotterdamse Schouwburg

Hoe beoordeel jij dit theater?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link