Theater Deventer

Theater Deventer. U vindt Deventer in de provincie Overijssel, de stad ligt aan de IJssel. Deventer behoort tot de vijf oudste steden van ons land. Er zijn vele dingen te doen in deze stad, u kunt bijvoorbeeld leuke musea bezoeken maar een avondje naar het theater behoort ook tot de mogelijkheden!

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater Deventer of bekijk ook theaters in: Almelo, Enschede, Goor, Haaksbergen, Hardenberg, Hengelo, Markelo, Oldenzaal, Ommen, Raalte, Rijssen, Steenwijk en Zwolle. Of bekijk alle theaters in Overijssel.

Deventer Schouwburg

De geschiedenis van de Deventer Schouwburg gaat helemaal terug tot het jaar 1870. In dat jaar werd een schouwburgvereniging opgericht, deze vereniging gebruikte eerst een bestaand komediezaaltje achter een café. De voorstellingen werden later vertoond in een groter bijliggend pand, maar ook deze locatie voldeed niet. In het jaar 1954 werd er dan uiteindelijk een geheel nieuw theater gebouwd. Het duurde niet lang of de Deventer Schouwburg werd een van de drukst bezochte theaters van heel Nederland. In 1995 volgde een grote verbouwronde en een feestelijke opening.

In de Deventer Schouwburg kunt u terecht voor een zeer veelzijdig programma. Van de leukste familiemusicals van Van Hoorne Entertainment tot serieuze toneelstukken van Bos Theaterproducties, u vindt het allemaal in Deventer. Of wat dacht u bijvoorbeeld van een avondje dans, opera of cabaret? Lees hier meer over de Deventer Schouwburg.

Theater Bouwkunde

Naast de mooie Deventer Schouwburg valt er nog meer te beleven in deze stad op theatergebied! In theater Bouwkunde staan namelijk elk jaar verschillende leuke voorstellingen op het programma. Bouwkunde is een sfeervol theater dat u kunt vinden aan het Klooster in het centrum van Deventer.

Er is één theaterzaal die geheel omgebouwd kan worden per voorstelling. De agenda is elk jaar weer een leuke verrassing, er zit voor ieder wat wils tussen. Van optredens van orkesten tot familievoorstellingen voor kinderen vanaf vier jaar, en van hilarische cabaretvoorstellingen tot mooie muziekvoorstellingen. Leuk aan dit theater is dat de bezoekers echt dicht op de artiesten zitten, zo beleven zij een unieke theaterervaring.

Dus, kom snel eens langs en bezoek dit leuke theater in Deventer! Lees hier meer over Theater Bouwkunde in Deventer.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN OVERIJSSEL

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=996"></script>