Xander van Vledder

Xander van Vledder komt uit Sittard de provincie Limburg tegenwoordig woonachtig in de provincie Noord-Holland in Amsterdam.

Nationaal Toneel

al in het tweede jaar van zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht werd Xander opgemerkt door de directeur van het Nationale Toneel. Al snel na zijn studie werd hij een van de vaste acteurs van het Nationale Toneel. Daar speelde hij onder meer een van de hoofdrollen in meerdere voorstellingen. Ervaring heeft Xander opgedaan bij de Theatercompagnie en Joop van de Ende Theaterproducties en was geruime tijd te zien in de hitmusical Soldaat van Oranje.

Series

Op televisie werd Xander van Vledder vooral bekend door zijn hoofdrol in de serie Feuten.en speelde hij ook de jonge Freddy Heineken Leven in de Brouwerij en in de tv-serie Van Gogh; Een Huis voor Vincent. In begin 2014 was hij te zien als schrijver Cees Nooteboom in de veelgeprezen tv-serie Ramses.

Musicals

De zomer van 2014 speelde Xander van Vledder in Bedscènes, de derde zomerkomedie van DeLaMar Producties, met Tjitske Reidinga in de hoofdrol, exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Hoofdrol

Xander speelt in de musical Willem Ruis de hoofdrol. In deze voorstelling van Janke Dekker Producties speelt Xander de show van zijn leven en schetst hij hoe Ruis in de jaren zeventig en tachtig een revolutie ontketende die tot op de dag van vandaag televisiemakers inspireert. Naast Xander hebben ook Maaike Widdershoven en John Kraaijkamp jr. een rol in deze musical. 

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.