Xander van Vledder

Xander van Vledder

Xander van Vledder
8 -------- (1 stem)
Beoordeling

Xander van Vledder komt uit Sittard de provincie Limburg tegenwoordig woonachtig in de provincie Noord-Holland in Amsterdam.

Nationaal Toneel

al in het tweede jaar van zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht werd Xander opgemerkt door de directeur van het Nationale Toneel. Al snel na zijn studie werd hij een van de vaste acteurs van het Nationale Toneel. Daar speelde hij onder meer een van de hoofdrollen in meerdere voorstellingen.

Ervaring heeft Xander opgedaan bij de Theatercompagnie en Joop van de Ende Theaterproducties en was geruime tijd te zien in de hitmusical Soldaat van Oranje.

Series

Op televisie werd Xander van Vledder vooral bekend door zijn hoofdrol in de serie Feuten.en speelde hij ook de jonge Freddy Heineken Leven in de Brouwerij en in de tv-serie Van Gogh; Een Huis voor Vincent. In begin 2014 was hij te zien als schrijver Cees Nooteboom in de veelgeprezen tv-serie Ramses.

Musicals

De zomer van 2014 speelde Xander van Vledder in Bedscènes, de derde zomerkomedie van DeLaMar Producties, met Tjitske Reidinga in de hoofdrol, exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Hoofdrol

Xander speelt in de musical Willem Ruis de hoofdrol. In deze voorstelling van Janke Dekker Producties speelt Xander de show van zijn leven en schetst hij hoe Ruis in de jaren zeventig en tachtig een revolutie ontketende die tot op de dag van vandaag televisiemakers inspireert. Naast Xander hebben ook Maaike Widdershoven en John Kraaijkamp jr. een rol in deze musical. De première van deze voorstelling is in de Schouwburg Haarlem.

Foto: Brunopress

Helaas, er zijn (nog) geen video’s beschikbaar.

Xander van Vledder
8 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van deze artiest?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van deze artiest?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina