Bastiaan Ragas

Bastiaan Ragas is geboren in de Zuid-Hollandse plaats Lisse in 1971. Bastiaan is een Nederlands zanger en musicalacteur.  

Zangcarrière

Bastiaan was altijd al bezig met muziek, Bastiaan kreeg piano en gitaarlessen en op de middelbare school had Bastiaan een eigen bandje. Na de middelbare school trok hij rond met Up With People. Hij zat tevens in de boyband Caught in the Act die in Duitsland, Oostenrijk, Azië en Australië een groot succes was. In 2000 had Bastiaan zijn eerste soloalbum, Tomorrow is Looking Good. Naast zijn soloalbum en deelname in de boyband scoorde Bastiaan een hit met Alles, schreef en coproduceerde hij 4 soloalbums (Tomorrow Is Looking Good, Outragas, Zin, en Dansen In De Regen.)

Theater

Naast 2 grote rollen trad hij ook op als gast bij Nightwriters, Mike en Thomas en Liesbeth List en speelde in het klassieke stuk Bedrog van Harold Pinter met Rick Engelkes en Saskia Temmink. Met zijn eigen theatershow toerde hij door Nederland en België.

Musical Aïda

Bastiaan Ragas speelde in 2000 de hoofdrol, van legerkapitein Radames, in de musical Aïda. Aida is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni geproduceerd door Stage Entertainment. De musical was bijna 3 jaar lang exclusief te zien in het Afas Circus Theater in Scheveningen. Met deze rol verdiende Bastiaan de John Kraaijkamp Musical Award voor de ‘Beste mannelijke hoofdrol’.

Musical 3 Musketiers

Daarna speelde Biastiaan in de musical 3 Musketiers de hoofdrol van d’Artagnan. De musical gaat over D’Artagnan, die op weg gaat naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. Hij ontmoet de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal de Richelieu is echter bezig met een gemeen plan, samen met Milady de Winter en Rochefort, om zo meer macht te krijgen en koning Lodewijk XIII aan de kant te kunnen schuiven. Hier komen de musketiers achter, dankzij Constance (gespeeld door Tooske Breugem-Ragas), een meisje aan het hof van de koningin. Zij wordt ook de grote liefde van D’Artagnan, helaas zal hij nooit met haar kunnen trouwen. De musical wederom van Joop van den Ende Theaterproducties / Stage Entertainment was onder andere te zien in Het Luxor Theater in Rotterdam.

Theater voorstellingen

In 2011 was Ragas te zien in de muzikale theatershow ‘Help ik heb mijjn vrouw zwanger gemaakt’, gebaseerd op Kluuns’ bestseller. Over zijn eigen ervaringen als vader verscheen in 2011 het boek ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’. De theaterversie van het boek was ook te zien in de Nederlandse theaters. Hierin speelt hij samen met Anne-Marie Jung. Ook in het theaterseizoen van 2015-2016 speelt hij samen met Anne-Marie Jung in een komische romantische komedie Zij is de Baas. Bastiaan speelt in veel voorstellingen in het theater. Onder andere in;

 • Jeans theatertour
 • Aïda
 • Musical in Ahoy
 • De Drie Musketiers
 • Dichter bij Liesbeth List
 • Theatershow ‘Bastiaan Ragas’
 • Roadmuscial ‘Route 66’
 • Show met de TBC Elvis Band
 • Dinnershow of Dreams
 • Bedrog
 • Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
 • Maar je krijgt er wel heel veel voor terug
 • Zij is de Baas
 • Dan maar in therapie

Bastiaan staat niet alleen in het theater. Bekijk hier zijn hele biografie.

Producent

Bastiaan Ragas richtte zijn eigen productiemaatschappij op. De Rode Boksbal Theaterproducties maakt herkenbaar theater voor een breed publiek. Voorstellingen met een kleine cast, zorgen voor betaalbaar theater met een duidelijk profiel. Bastiaan werkt ook met andere producenten. Hij produceert onder andere samen met SENF Theater Partners de voorstelling Haantjes. Daarnaast produceert hij samen met van Engelenburg Theaterproducties de voorstelling Alles went behalve een vent, met Gerard Cox en Joke Bruijs. Dit Toneelstuk ging in 2013 in première, in het Oude Luxor in Rotterdam. In theaterseizoen 2014/2015 ging deze voorstelling in reprise.

Voice-over

Alsof zingen, acteren en liedjes schrijven nog niet voldoende zijn, doet Bastiaan het ook als voice-over ook goed. Zo is hij te horen bij Over de Kook en SOS Verbouwing. Daarnaast is hij columnist voor het tijdschrift Flair, waarin hij de lezers op eigen wijze een blik in zijn leven gunt. Bron: Bastiaan Ragas Fanclub  

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.