Yes-R

Yes-R (Yesser Roshdy) is geboren in Amsterdam op 2 november 1986 en is een Nederlandse rapper en televisiepresentator van Marokkaans-Egyptische afkomst.

Carrièreverloop

Yes-R heeft een erg diverse carriere. In Hartsvrienden is hij voor het eerst een hoofdrol in een musical. Als de Verteller staat Yes-R in een productie van Lambaart Entertainment. Hartsvrienden is te zien in vele theaters in Nederland. Andere rollen in deze productie zijn voor: • Jim Bakkkum – EddyGuido Spek – Mickey Vera Mann- Mrs Johnstone • Maike Boerdam – mevrouw Lyons • Yes-R. – verteller • Bente van der Brand – Linda • Jonathan Demoor – Sammy • Jacqueline Aronson, Sanne Schlette, Michiel de Meye – overige rollen

Yes-R Rapper

Yes-R begon al op 12-jarige leeftijd met rappen.Hij was hiervoor geïnspireerd door zijn neef Ali B. Toen hij 13 was deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht, waar hij meteen tweede werd. In 2003 werd hij door rapper Negativ voorgesteld aan Lange Frans van D-Men, die vervolgens producer van Yes-R werd. Er volgden singles als Chikiesflasher, Sletje (met baas B) en Laat je Gaan. In 2005 brak hij door met de single Stel je voor met Baas B. Bij het grote publiek werd hij bekend toen hij samen met Ali B het nummer Leipe Mocro Flavour uitbracht. In 2004 won Yes-R de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, waardoor de rapper meer bekendheid kreeg.

In 2005 stapteYes-R over van D-Men naar het label van Ali B. In augustus 2005 werd zijn debuut album Mijn Pad gereleased, gevolgd door een tour door Nederland. In 2006 speelt Yes-R de hoofdrol in ‘n Beetje Verliefd. Vervolgens speelt hij in de films Gangsterboys, Mijn opa de bankrover en Zombibi. Voor deze films maakte hij ook de soundtracks. Vele televisieoptredens volgden, inclusief veel kinderprogramma’s. Zo zingt Yes-R het nummer Terug Naar Toen op de DVD van Kinderen voor Kinderen 2005. De optredens leveren hem in 2006 zijn eerste TMF Award op voor Beste Nieuwkomer. Daarna bracht Yes-R nog verschillende singles uit zoals Uit Elkaar, Vecht mee (met Chantal Jansen), Ghetto (met Akon en Ali B), Mee naar Huis (met Soesi B en Darryl), Me Boy (met Ali B en Lange Frans) en Ik Blaas. Yes-R was op televisie te zien als verslaggever bij Jensen! en als presentator van de programma’s Gek op jou, Hihi met Sisi en The Next Pop Talent. Yes-R is jurylid bij het Junior Songfestival en rechterhand van Marco Borsato in The Voice Kids.

In 2012 was hij te gast in De Beste Zangers van Nederland. In 2009 won Yes-R een TMF Award en maakte een hit met het nummer Mee naar huis samen met Marokkaanse rapper Soesi B en Darryl. Op 13 oktober 2009 werd hij vader van een zoontje. Kort daarna kwam de single Me Boy uit van Yes-R, Lange Frans en Ali B. In 2011 bracht hij nog een single uit, Ik blaas, samen met Soesi B. In september 2012 kwam zijn derde album Fashion uit.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link