Zeg JA tegen Het Pauperparadijs in Veenhuizen in 2020

De aangrijpende voorstelling over paupers en de Maatschappij van Weldadigheid komt terug naar Veenhuizen in 2020. 

Regisseur Tom de Ket en de auteur van de gelijknamige bestseller Suzanne Jansen roepen de hulp in van het publiek om het succesvolle theaterspektakel Het Pauperparadijs komende zomer voor de derde keer op te voeren in Veenhuizen (Drenthe). Als er vóór 31 december 2019 20.000 kaarten zijn verkocht, is de aangrijpende voorstelling over de paupers, Johannes van den Bosch en de Maatschappij van Weldadigheid komende zomer weer te zien in Veenhuizen. De kaartverkoop is gestart op 21 november j.l. en inmiddels wordt de vergunning aangevraagd bij de gemeente Noordenveld.

Koop hier kaarten voor Het Pauperparadijs

Regisseur Tom de Ket: “We krijgen veel reacties; mensen die het jammer vinden dat Het Pauperparadijs niet meer te zien is, die de voorstelling nogmaals willen zien of nog niet in de gelegenheid zijn geweest om te gaan. Het zou fantastisch zijn gehoor te kunnen geven aan hun verzoeken om de voorstelling terug te brengen, maar het moet wel kunnen. Subsidies zitten er voor ons niet meer in. Ondernemers uit Veenhuizen willen meehelpen, maar zonder het publiek en de gemeente kunnen we het niet realiseren. Dus vragen we mensen wat eerder kaarten te kopen dan ze normaal zouden doen: vóór het einde van het jaar. Bij 20.000 verkochte kaarten, kunnen wij we in januari aan de slag, en staat komende zomer Het Pauperparadijs weer in Veenhuizen. De bijzondere plek waar het verhaal zich werkelijk heeft afgespeeld.”

Geen voorstelling – geld terug

Zolang er plaatsen beschikbaar zijn kunnen mensen kaarten, gekocht vóór eind december 2019, altijd later omwisselen voor een andere datum. Mocht de voorstelling er onverhoopt toch niet komen, dan krijgt iedereen zijn geld terug. Bij 20.000 verkochte kaarten is het financiële risico voor stichting Het Pauperparadijs draagbaar. Uiteraard stopt de kaartverkoop daarna niet, , want er staan vanaf 3 juni vijftig voorstellingen op de planning.

Van bestseller naar openlucht spektakel

Suzanna Jansen tekende in haar boek het intrigerende verhaal op van haar voorouders. Zij reisden, net als tienduizenden andere weeskinderen en paupers, in de 19e eeuw naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep uit op een onmenselijk drama. In 2016 ging de voorstelling naar de gelijknamige bestseller in première op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het voormalige Tweede Gesticht, en trok in zes weken tijd ruim 40.000 bezoekers. De tweede reeks voorstellingen in 2017 was ook snel uitverkocht. 

Toen de teller op ruim 90.000 bezoekers stond, verhuisde de voorstelling van buiten naar binnen; vijf weken lang speelde Het Pauperparadijs in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat komende zomer de acteurs wederom in Drenthe in de huid kruipen van onder anderen Cato, Aagje, Teunis en Johannes van den Bosch. Zij zijn er klaar voor!

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link