Komedie voorstellingen

Vandaag de dag is komedie een van de populairste genres in de theaters in Nederland. Van cabaret tot klucht, in elke theater staat wel iets grappigs geprogrammeerd!

Op zoek naar alle komedie voorstellingen in Nederland?
We hebben ze allemaal voor je op een rij. Bekijk alle komedie in Nederland.

Hieronder ziet u de vele komedievoorstellingen die er op dit moment in Nederland te bekijken zijn. Regelmatig plaatsen wij hier nieuwe voorstellingen bij. Bij de producenten kunt u terecht voor nog meer komedies!

Paul de Leeuw maakt voor Luxor 100 jaar een speciale voorstelling: Defileeuw. Het wordt een energie ‘kolere-bende’; een

Pagina 1 van 4 1234

Komedie

Vele mensen houden van komedie. Een komedie wordt ook wel blijspel genoemd en het is een theatervoorstelling, boek, film of televisieprogramma dat als doel heeft het publiek te amuseren en aan het lachen te maken. Vanaf de oude Grieken tot in de renaissance was een komedie het tegenovergestelde van een tragedie, het betekende dat een verhaal goed afliep in tegenstelling tot een slecht aflopende tragedie.

Speciale theaters voor komedie

Nederland kent verschillende theaters die speciaal op komedie gericht zijn. De bekendste is waarschijnlijk De Kleine Komedie in Amsterdam. Dit is het oudste theater van Nederland, het is gebouwd in 1786. U vindt dit theater aan de Amstel. Er is ruimte voor zo’n 500 toeschouwers en het wordt tegenwoordig echt een ‘cabarettempel’ genoemd.

Vele grote namen hebben al opgetreden in dit theater, waaronder Youp van ’t Hek, Lebbis en Jansen, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, NUHR en Theo Maassen. Vandaag de dag staat vrijwel elke grote Nederlandse cabaretier wel een of meerdere dagen in De Kleine Komedie en ook vele dvd- en filmregistraties worden daar opgenomen.

Naast De Kleine Komedie was ook het Amsterdamse Comedy Theater in de Nes gericht op komedie. Dit theater had twee huisgezelschappen en vrijwel elke dag stond er wel iets geprogrammeerd. Er was een brede programmering met wisselend werk van comedy, cabaret en nachtvoorstellingen in het weekend. Helaas heeft dit theater zijn deuren moeten sluiten begin 2015.

Andere leuke voorstellingen

Veel mensen die van komedie houden, houden ook erg van cabaret. En dat treft, want Nederland is een echt cabaretland. Van bekende cabaretiers zoals Youp van ’t Hek en Theo Maassen tot aanstormende talenten, vrijwel elk theater heeft wel meerdere cabaretvoorstellingen op de agenda staan. Of houdt u bijvoorbeeld erg van muziek? Veel theaters bieden ook muzikale voorstellingen van Nederlandse zangers en zangeressen en bijvoorbeeld bands als 3JS. Komt dat zien!

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht? Bekijk de mogelijkheden T: 0594-555013 E: administratie@caja-media.nl

Pin It on Pinterest

Deel pagina