Kinderen voor Kinderen musical Waanzinnig gedroomd

Kinderen voor Kinderen musical Waanzinnig gedroomd

Kinderen voor Kinderen, een Familiemusical met de grootste hits uit 35 jaar Kinderen voor Kinderen.

In ‘Waanzinnig gedroomd’ volgen we Guus. Guus is een leuke, slimme jongen van tien jaar. Hij houdt van voetbal en maakt muziek met zijn vader Leo. Leo is eigenlijk zelf een groot kind. Guus houdt ook van lol trappen, koken en héél soms van knuffelen met zijn moeder. Dan verandert alles….. Guus verhuist, gaat naar een nieuwe school en wordt in één klap volwassen.

Op zijn nieuwe school, waar veel gepest wordt, doen Guus en zijn klasgenoten mee aan een bijzonder muzikaal project. Door de muziek durven ze meer van zichzelf te laten zien en begrijpen ze elkaar beter. Maar vertelt Guus ook zijn geheim aan de nieuwe klas? En krijgt Guus de kans weer echt kind te zijn?

Waanzinnig

‘Waanzinnig Gedroomd’ heeft de vrolijke, licht chaotische energie die kinderen eigen is. Een musical waarin kinderen hún eigen leefwereld en verhalen weerspiegeld zien. Een wereld waarin een kind kind mag zijn, met alles wat daar zo fantastisch leuk aan is. Een wereld vol verbeelding. Want als je geen verbeelding hebt, hoe kun je dan een mooiere wereld voor jezelf dromen?

Liedjes

De familiemusical zit bomvol liedjes uit alle jaren Kinderen voor Kinderen zoals Hallo Wereld, Klaar voor de Start en Favoriete Meester.
Uiteraard komt hier ook een jubileum CD uit die tijdens de premiere word uitgebracht. Naast de musical is er ook een jubileumconcert in het Koninklijk Theater Carre

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1980 toen programma maakster Flory Anstadt een kinderkoor op ging richten voor een goeddoel van de VARA. Er werd toen geld in gezameld voor speelgoed voor ziekenhuizen, en voor onwikkelingslanden dit werd een groot succes. Sindsdien wordt er elk jaar een cd uitgebracht met kinderliedjes door kinderen vaak zelf geschreven en gezongen en over onderwerpen die voor kinderen interessant zijn.

Wegens succes terug in het theater

Van 12 tot en met 23 augustus is de voorstelling met de grootste hits uit het 35-jarige bestaan van het beroemde kinderkoor exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Cast

Pepijn Gunneweg voegt zich aan de cast van Kinderen voor Kinderen en is te zien als Meester Augustus. Voor Pepijn betekent de rol een droom die uitkomt: “Ik was vroeger een ongekend groot Kinderen voor Kinderen-fan. En stiekem ook heel erg verliefd op de tweelingzusjes Dagmar en Lara Brusse die grote hits als ‘Ha ha ha je vader’ en ‘Meidengroep’ zongen. Ik woonde echter zoals vele mensen van mijn generatie te ver weg om auditie te mogen doen. Nu grijp ik mijn kans!”, aldus Pepijn.

Rianne Botma is ook aan de bestaande cast toegevoegd. Evenals Niels Gooijer, Ian Bok, Michelle Courtens en 30 talentvolle kinderen die samen de tien kinderrollen afwisselen.

Bron: waanzinniggedroomd

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link