Pieter Derks

Pieter Derks is geboren in het Gelderlandse Wijchen op 20 september 1984. Pieter is een Nederlandse cabaretier en columnist.

Opleiding

Al op jonge leeftijd sprong hij te pas en vooral te onpas op het podium; zijn vertolking van ‘De Hotdog’ van André van Duin was een doorslaand succes tijdens de playbackshow op de basisschool in Beuningen. In de tweede klas van de Middebare school trad hij voor het eerst als cabaretier op, met teksten van Herman Finkers, Wim Kan, Youp van ’t Hek en heel veel anderen. Niet lang daarna begon Pieter hij zijn eigen teksten en liedjes te schrijven, en die met wisselend succes op het podium te brengen. Hij wist toen al dat hij een kleinkunstopleiding wilde volgen, ondanks de decaan die verbaasd uitriep: “Theater? Maar jij kan toch heel goed leren!?” Pieter belandde zoals hij het wilde op de Koningstheaterakademie in Den Bosch, waar hij heel veel voorstellingen zag, les kreeg van vakmensen en daarnaast zijn dagen en bankrekening vulde door te werken in een kwekerij van Asplenium Nidus en kerstbomen. Hoe meer jonge Nidusjes hij plantte, hoe zekerder hij werd van het feit dat hij echt theater wilde maken.

Prijzen

In 2004 won hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en stond in de voorrondes van het Leids Cabaret Festival. In 2005 won hij de publieksprijs van de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

TV

Vanaf dat moment verscheen hij ook in televisieprogramma’s als Mag ik u kussen?, TatataTaal, In goed gezelschap en Over de kop. Pieter komt geregeld in het VARA-tv-programma De Wereld Draait Door.

Theater

Pieter zijn optredens in onder andere de Kleine Komedie in Amsterdam leiden tot cabareteske avonden van formaat. Speelde hij vaak nog in de kleine zalen van de theaters, intussen vult hij moeiteloos de grote schouwburgzalen met zijn flitsende actualiteitencabaret. De volgende voorstellingen heeft Pieter Derks in de theaters gespeeld.

  • Dat zal je nog verbazen
  • Waan
  • Het werd ook wel eens tijd
  • Van Nature
  • Oudejaarsconference ‘Een oudejaars’
  • Zo Goed Als Nieuw
  • Spot

Slimste Mens

Pieter Derks won in 2013 de finale van het televisieprogramma De Slimste Mens. Bron: Pieter Derks

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.