Guido Weijers

Guido Weijers geboren op 30 juli 1977 in de provincie Noord Brabant. Guido is een Nederlands cabaretier.

Over Guido Weijers

Guido Weijers groeide op in Noord Brabant in Boxmeer en studeerde Vrijetijdsmanagement die hij succelvol af heeft afgerond.

Carrière

Guido Weijers werd bekent toen hij in 2000 de Publieksprijs won op het Camerettenfestival. Zijn eerste voorstelling Oxymoron speelde hij meer dan 350 keer, waaronder in het het Luxor theater en De Kleine Komedie, Guido was ook graag geziene gast op festivals zoals Lowlands, De Uitmarkt en internationaal in Dubai en Noorwegen. Zijn tweede voorstelling Myosotis! maakte Weijers nog bekender: hij speelde in grote zalen en de landelijke pers bracht hem goede recencies. Myosotis is de wetenschappelijke naam voor het bloempje Vergeet-mij-nietje. Alle bezoekers kregen na afloop van de voorstelling een zakje zaadjes van dit plantje mee. Tussendoor speelde hij een impro-voorstelling ‘Chaos met Guido’. Van december 2005 t/m december 2007 toerde Weijers met zijn derde voorstelling XIPNAO! langs de theaters. Weijers behoort sinds deze tour tot de ‘best verkopende’ cabaretiers van Nederland.Begin 2009 begon Weijers aan zijn nieuwe tour: AXESTOS. Vanaf 2013 tourt Guido door heel Nederland met zijn voorstelling V. Guido Weijers behoort tot de populairste cabaretiers van Nederland. Hij vertegenwoordigt de zapgeneratie: Snel, scherp, sportief, vol energie, kritisch, en rebels. Alle voorstellingen van Weijers verschijnen op DVD of worden uitgezonden op TV.

Oudejaarsconference

in 2006 verzorgde Guido voor het eerst de Oudejaarsconference voor de VARA. Hiernaar keken op Oudejaarsavond 2006 meer dan 1,7 miljoen mensen. Op verzoek van de zender verzorgde Weijers eveneens de Oudejaarsconference 2007. Ook deze show trok ruim 1,7 miljoen kijkers. In september beginnen de shows in de theaters waarna er op oudejaarsavond de voorstelling op tv word uitgezonden. Weijers speelde tussen 21 en 26 december 2009 ‘de grootste Oudejaarsconference aller tijden’. In het Bredase Chassé Theater wordt 12 keer ‘Guido’s Kerstspektakel/Oudejaarsconference 2009’ gespeeld. Weijers Oudejaarsconference staat centraal en wordt omlijst door een aantal spectaculaire acts.

Guido in het kort

Guido is onafhankelijk, experimenteel en non-conformistisch. Zijn shows waren te zien bij de VARA, SBS, de KRO en RTL4. Weijers eet vlees noch vis. Hij wil niet bijdragen aan de zieke bio-industrie. Guido heeft zwemdiploma A en B en rijbewijs A en B. Guido is agnost. Iedereen mag geloven wat hij wil en hijzelf gelooft in Darwin. Guido duikt, doet aan fitness, fietst, fotografeert en schrijft. Hij heeft een eigen stichting Loens4Life die jaarlijks geld inzamelt voor Stichting AD6 en KWF kankerbestrijding. Ook is hij lijstduwer voor de PvdD. Niet omdat hij fluffy konijntjes altijd zo zielig vindt, maar Guido vindt ‘leven’ belangrijker dan ‘geld’ en ‘het behoud van de aarde’ belangrijker dan ‘een groeiende economie’…

Voorstellingen

Bron: Guido Weijers

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.