Theater Hoorn

Theater Hoorn. Hoorn vindt u in de provincie Noord-Holland. Als u op zoek bent naar een dagje of een avondje uit zit u in Hoorn goed, u vindt er bijvoorbeeld het Affichemuseum en Speeldgoedmuseum De Kijkdoos. Als u graag naar het theater gaat kunt u in Hoorn terecht bij Schouwburg Het Park.

Op zoek naar een theater in plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Bovenkarspel, Den Helder, Den Oever, Diemen, Haarlem, Heemskerk, Heiloo, Hoofddorp, IJmuiden, Medemblik, Purmerend, Schagen, Weesp, Wormer en Zaandam. Of bekijk alle theaters in Noord-Holland.

Geschiedenis van het theater in Hoorn

In Hoorn vindt u Schouwburg Het Park. Het is al het derde theater dat die naam draagt, in 1876 werd de Parkzaal gebouwd aan het Achterom en in 1969 werd een schouwburg gebouwd aan de Westerdijk. In het jaar 1996 werd besloten tot de nieuwbouw van het theater in Hoorn.

In 2000 werd met de bouw van het nieuwe theater gestart. Toen het hoogste punt van het bouwwerk werd bereikt, stortte de toneeltoren in aanbouw in ten gevolge van slecht weer en een slechte constructie. Omdat het ’s nachts gebeurde vielen hierbij gelukkig geen slachtoffers.

Ongeveer een jaar later werd de bouw hervat door een ander bedrijf. In juni 2014 werd Schouwburg Het Park officieel geopend door toenmalig koningin Beatrix.

Schouwburg Het Park

Schouwburg Het Park is een gezellig theater dat gevestigd is in het centrum van Hoorn. U heeft er een prachtig uitzicht over het Hoornse Hop, een inham van het Markermeer.

U kunt bij Het Park elk jaar terecht voor een heel gevarieerd aanbod van theatervoorstellingen, van jong talent tot grote musicalproducties. Het theater in Hoorn beschikt over twee theaterzalen. De Hamletzaal is de grootste zaal, hier zijn 920 zitplaatsen. Het is een vlakke vloerzaal met een orkestbak.

De Othellozaal is wat kleiner en biedt plek aan 246 zittende bezoekers. In deze zaal kunnen extra ‘arena-rijen’ worden geplaatst, op deze manier is er plaats voor 360 personen. De tribune in deze zaal is flexibel en kan ingeschoven worden. Naast theatervoorstellingen worden hier ook regelmatig zakelijke bijeenkomsten en bijvoorbeeld feestelijke avonden georganiseerd.

Veelzijdige programmering van het theater

Het Park biedt elk jaar weer een uitgebreide programmering met voor ieder wat wils. Houdt u van dans of bent u meer van het cabaret? Gezellig met het hele gezin naar een familievoorstelling of gezellig met z’n tweeën naar een muziekvoorstelling?

Ook voor leuke musicals bent u hier aan het juiste adres, onder andere Dreamgirls en The Sound of Music kon u hier bekijken. Lees hier meer over Schouwburg Het Park in Hoorn.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN N-HOLLAND

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=998"></script>

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.