Theater Hoofddorp

Theater Hoofddorp. Hoofddorp is een plek in de provincie Noord-Holland. Het ligt naast Schiphol en vlakbij de stad Amsterdam. Op cultureel gebied zijn er verschillende dingen te doen in Hoofddorp. Er is bijvoorbeeld een museum, bioscoop en een theater te vinden. Lees hieronder meer over het theater in Hoofddorp: De Meerse.

Op zoek naar een theater in plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Bovenkarspel, Den Helder, Den Oever, Diemen, Haarlem, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, IJmuiden, Medemblik, Purmerend, Schagen, Weesp, Wormer en Zaandam. Of bekijk alle theaters in Noord-Holland.

Theater in Hoofddorp

Hét theater in Hoofddorp, dat is natuurlijk De Meerse. De Meerse heeft eigenlijk twee verschillende vestigingen in Hoofddorp die beide onder dezelfde naam vallen. De Meerse bestaat uit het vestzaktheater in Het Oude Raadhuis en de twee theaterzalen in Het Cultuurgebouw.

Geschiedenis Theater Hoofddorp

De geschiedenis van De Meerse gaat terug tot het jaar 1982. In dat jaar kreeg Hoofddorp zijn eerste eigen echte theater, gevestigd in Het Oude Raadhuis.

Een zogenaamd vestzaktheatertje, met plek voor 100 zittende bezoekers. Omdat de stad Hoofddorp snel groeide ontstond de behoefte aan een groter theater. Aan het Raadhuisplein werd begin jaren ’90 een nieuw cultuurcentrum gebouwd met de naam De Meerse. Hierin werd ook een theaterzaal met 520 stoelen gebouwd.

Door deze ontwikkeling konden ook bekende artiesten voor een groot publiek optreden in Hoofddorp. Nog steeds groeide Hoofddorp en uitbreiding van het theater werd weer noodzakelijk. In 2011 werd het Cultuurgebouw geopend aan het Raadhuisplein. Het Cultuurgebouw bestaat uit theater de Meerse, een bibliotheek, poppodium Duycker en cultureelcentrum Pier-K. Er is een extra theaterzaal toegevoegd met 275 stoelen. Lees hier meer over theater De Meerse Hoofddorp.

Voorstellingen in Theater De Meerse

Vrijwel alle genres komen aan bod in De Meerse in Hoofddorp. Wat dacht u bijvoorbeeld van een avondje schateren van het lachen bij een cabaret- of kleinkunstvoorstelling?

Wilt u gezellig met de kids naar het theater, bezoek dan eens een kinder- of familievoorstelling. Voor de echte muziekliefhebber staan er geregeld concerten op het programma in de genres jazz, pop, klassiek en wereldmuziek. Daarnaast kunt u hier onder andere nog genieten van dans, musical en toneel. Lees hier meer over theater De Meerse Hoofddorp.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN N-HOLLAND

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=998"></script>