Theaterbedrijven Albert Verlinde en Joop van den Ende gaan fuseren

Theaterbedrijven Albert Verlinde en Joop van den Ende gaan fuseren

De theaterbedrijven van Albert Verlinde en Joop van den Ende gaan met elkaar fuseren. Vanaf 1 januari gaan de twee bedrijven samen verder, Stage Entertainment International neemt alle aandelen over van Albert Verlinde Entertainment. De naam van het nieuwe bedrijf wordt Stage Entertainment Nederland.

Dat hebben de twee producenten woensdag bekendgemaakt. Joop van den Ende blijft eigenaar van Stage Entertainment International. Verlinde wordt per 1 maart, als beide bedrijven zijn gefuseerd, algemeen directeur en het gezicht van Stage Entertainment Nederland.

Tanja Dik, nu de algemeen directeur van Van den Ende Theaterproducties, wordt verantwoordelijk voor de 21 opererende theaters in Europa en de kantoren van Stage Entertainment International in acht landen. Jeroen Dona, nu de algemeen directeur van Albert Verlinde Entertainment, wordt in het nieuwe Nederlandse bedrijf directeur touring en arena-producties.

Buitenland

Joop van den Ende Theaterproducties is marktleider op het gebied van musicals, vooral in het eigen Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht. Albert Verlinde Entertainment is al jaren succesvol in Nederland met zijn reizende theaterproducties. Het tweetal werkte al met regelmaat samen. Zo kocht Van den Ende de internationale rechten van de succesproductie Doe Maar van Verlinde en bracht deze uit in het buitenland.

“Ik weet uit ervaring hoeveel energie en scherpte competitie kan opleveren”, stelt Van den Ende in een toelichting. “Ik ben competitie nooit uit de weg gegaan en zie het als een gezond ondernemersprincipe. Toch moet je als ondernemer verder durven kijken en blijven inschatten en bepalen wanneer samenwerking, fusie of overnamen gewenst kan zijn om de eigen onderneming verder te brengen.”

Grenzen

Verlinde stelt dat hij de afgelopen jaren met zijn producties tegen productionele en organisatorische grenzen aanliep. “Met de overstap naar Stage Entertainment Nederland ontstaan interessante nieuwe creatieve mogelijkheden en grote kansen”, zegt Verlinde. Het personeel van beide bedrijven is woensdagmiddag op de hoogte gesteld van de fusie.

De lopende producties worden tot het eind van dit theaterseizoen voortgezet onder de huidige naam. Voor Van den Ende zijn dit Billy Elliot en Moeder, ik wil bij de revue. Verlinde produceert dit seizoen Dreamgirls en Sonneveld in DeLaMar.

Bron: Nu.nl

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link