Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Musical Billy Elliot

Musical Billy Elliot

De musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben.

Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert.

Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent? Billy Elliot was exclusief te zien in het AFAS Circus Theater te Scheveningen .

AWARD WINNING MUSICAL

Billy Elliot is een realistisch en ontroerend verhaal vol humor en sociale relevantie en geldt internationaal als een van de beste musicalproducties ooit gemaakt. Billy Elliot is momenteel te zien op West End in Londen.

De voorstelling geldt sinds de opening in 2005 als de meest bijzondere originele productie binnen het genre en zette een nieuwe standaard voor de inhoudelijke en performance kwaliteit van kinderen in theaterproducties. De voorstelling won vele Britse Olivier Awards en Amerikaanse Tony Awards, o.a. voor Beste Nieuwe Musical. Daarna volgden nog talloze andere internationale prijzen.

Billy Elliot cast

De cast van Billy Elliot bestaande uit onder andere;

Billy’s;

  • Faas
  • Sammy
  • Wisse
  • Laurian
  • Samuel
  • Nick

Billy Elliot sCOOL

In de zomer van 2013 starte Joop van den Ende Theaterproducties de zoektocht naar jong (dans)talent voor de kinderrollen van Billy en zijn beste vriend Michael.
Dit talent, bestaande uit jongens met én zonder theater-, of danservaring is op de Billy Elliot sCOOL in Amsterdam lessen gaan volgen in onder andere ballet-, tap-, acrobatiek- en zang.

De eerste groep heeft hard gerepeteerd, en de sCOOL gaat natuurlijk gewoon volop door opzoek naar nieuwe Billy’s! De Billy Elliot sCOOL blijft zeer zeker bestaan om nieuw talent op te leiden voor deze musical.

Bron: Billy Elliot

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.