Theaterseizoen 2014 – 2015

Theaterseizoen 2014-2015

Theaterseizoen

Het nieuwe theaterseizoen begint ieder jaar in het najaar, direct na de zomervakantie. Op onze website vindt u complete programma’s van alle theaters per provincie. Of het nu gaat om toneel, cabaret, musical, dans, klassieke muziek of jeugdvoorstellingen, op Theaters in Nederland vindt een uitgebreid overzicht van nieuwe voorstellingen en de theaters in heel Nederland.

In iedere provincie wordt het nieuwe theaterseizoen met diverse feestelijke activiteiten geopend. Bekijk per provincie en per theater het nieuwe aanbod voor het theaterseizoen:

Drenthe GroningenFrieslandOverijsselGelderland Noord-HollandZuid-HollandNoord-BrabantLimburgUtrechtZeelandFlevoland

Nieuwe producties in het theater

Terwijl alle theaterliefhebbers nog volop genieten van voorstellingen zijn de theaterproducenten en productiemaatschappijen al weer druk aan het bedenken wat ze het volgende theaterseizoen op de planken zetten.

Elk jaar wordt er weer een theaterprogramma opgesteld met voor ieder wat wils: muziek, dans, cabaret, musical, noem maar op! Van Hoorne entertainment is gespecialiseerd in producties voor kinderen. Rick Engelkes producties produceert vooral eigen producties en Bos Theaterproducties behartigt ook producties van allerlei artiesten.

Theaterkaartjes kopen voor het nieuwe theaterseizoen

Ieder nieuw theaterseizoen pakken veel theaters groots uit. Al voor de zomerstop laten veel theaters hun nieuwe programmering zien door middel van de theatergids. Ook is het mogelijk om in de voorverkoop kaarten te bestellen. Vaak kunt u deze theaterkaartjes kopen met vroegboekkortingen.

Theaters hebben dan speciale acties voor de eerste kopers. Daarnaast organiseren theaters vlak voor aanvang van het nieuwe theaterseizoen vaak leuke activiteiten en workshops. Het nieuwe theaterseizoen kan daarna van start!

Als u kaarten koopt, koop deze dan bij uw theater. Online kan dat via de officiële theaterwebsite of u koop uw kaartjes bij de theaterkassa. Weet waar u koopt

Aanbod nieuw theaterseizoen

Het hele theaterseizoen is het aanbod groot. Nederland is een echt theaterland. Soms draaien grotere producties een aantal theaterseizoenen mee, populaire voorstellingen zijn ook vaak voorstellingen die in hetzelfde theater spelen en dus niet door het hele land reizen. Denk daarbij aan het AFAS Circustheater, het hele theater wordt dan in de sfeer van de voorstelling verbouwd.

Grote producties als Lion King, Hij Gelooft in Mij en Sister Act zijn er jaren achtereen uitgevoerd en zorgden iedere week voor volle zalen. Succesvolle theatervoorstellingen die meerdere jaren in de theaters te zien zijn of nog een keer weer terug komen na een jaar van afwezigheid worden ook wel ‘reprise’ genoemd.

Bij aanvang van het nieuwe theaterseizoen worden ze dan middels een nieuwe campagne weer aangeboden aan het publiek. Ook worden er wel voorstellingen gepromoot via acties en bijvoorbeeld via Vakantie Veilingen, u kunt hiermee zeer voordelig naar de leukste producties gaan zoals bijvoorbeeld de musical van Pippi Langkous.

 

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.