King Lear – Toneelgroep Maastricht

King Lear - Toneelgroep Maastricht

Nooit eerder in zijn imposante carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare, en daarmee heeft hij direct één van de mooiste rollen te pakken. King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

King Lear

Koning Lear, een norse oude weduwnaar, besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt Koning Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt.

Cast King Lear

Na de alom bewierookte voorstelling Pinkpop komt Huub Stapel eind 2018 terug naar Maastricht als Koning Lear in een regie van Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht.

Naast Huub Stapel spelen;

  • Wilfried de Jong
  • Dirk Roofthooft
  • Porgy Franssen
  • Sylvia Poorta
  • Hans Trentelman
  • Louis van Beek
  • Dries Vanhegen
  • Mieneke Bakker
  • Hans van Leipsig
  • Elisabeth De Loore
  • Caro Derkx

in King Lear.

Regisseur Servé Hermans heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. In 2015 bracht hij samen met Jibbe Willems een veelgeprezen, muzikale Othello naar de theaters. “Jibbe Willems schaart zich in één klap onder de grote Shakespeare-vertalers. Scherp, geestig, verbluffend snel schakelend tussen rauw en poëtisch”, aldus Trouw. Ze werkten daarna samen aan Eyes wide shut, Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal en La Superba.

Bron: Toneelgroep Maastricht
Foto: Toneelgroep Maastricht

Speellijst King Lear

King Lear van Toneelgroep Maastricht is te zien in de theaters in Nederland en België.

Theater aan het Vrijthof

In de zomer van 2018 wordt de grote zaal van Theater aan het Vrijthof verbouwd. In de moderne bewerking van Jibbe Willems is King Lear het ideale stuk om het vernieuwde Theater aan het Vrijthof waardig en koninklijk te heropenen. Dat doet het theater met maar liefst acht exclusieve voorstellingen in Maastricht.

Bekijk de hele speellijst van King Lear. Bestel uw kaartjes bij het theater!

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.