Bert Visscher

Cabaretier Bert Visscher oftewel Albert Visscher is geboren in Groningen op 26 oktober 1960. Groningen kent meerdere theaters. De Oosterpoort, Theater het Kielzog of Theater de Molenberg, allen theaters waar de cabaretier een graag geziene gast is.

Carrière

De carrière van Bert Visscher begon als leraar in Winschoten, hij word daarna freelancer bij Radio Noord en word bekent met zijn cabaretgroep ‘Filter’. in 1981 doen ze mee met het Cameretten festival in Delft waar Bert Visscher de persoonlijkheidsprijs wint. Het gaat Bert Visscher voor de wind in 1984 verschijnt Bert op de planken met zijn eerste solovoorstelling “Desnoods geblinddoekt op één been” Bert Visscher kenmerkt zich door ‘ongenuanceerde ongein.

Presenteren

Naast op het toneel staan, houdt Visscher zich bezig met presenteren. Zo is hij van januari 1991 tot de januari daarop medepresentator van het KRO radioprogramma Liefdeslijn. In 1995 krijgt Visscher landelijke bekendheid door zijn presentatie van het muziekprogramma Poggibonsi bij de VARA op televisie, waarbij muzikale gasten centraal staan. Bert Visscher blijft bij de Vara en was vanaf 2004 tot 2005 regelmatig als medepresentator te zien in het satirische televisieprogramma Kopspijkers van Jack Spijkerman. In 2007 werd Visscher benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. in 2009 ging de voorstelling De Reis om de Wereld in 80 dagen in première. Dit was in samenwerking met NUHR en Het Zuidelijk Toneel. In deze komische voorstelling speelt Visscher de knecht Passepartout.

Rode Schoenen

Bert Vischer kenmerkt zich door het dragen van Rode Schoenen. Sinds zijn show Fijne Nuances loopt hij op rode, speciaal voor hem gemaakte, schoenen. Op dit idee kwam hij door Toon Hermans.

Solovoorstellingen

Een rij van solovoorstelling van Bert Visscher;

 • Desnoods geblinddoekt op één been
 • Bij Parijs linksaf
 • Tango aan de Dnjepr
 • Don Chaôt en de foute architect
 • Jammer
 • Fijne Nuances
 • Voor ons hoeft het niet
 • Geluk zit in hele grote dingen
 • Nee, dan Lourdes
 • Stoffe Jongens
 • Afijn
 • Zelden zoiets gezien!
 • Don Pescatore and his Alcatraz Orchestra
 • Hij wordt vanzelf moe

Over de voorstellingen

In de maanden oktober, november en december 2013 maakte Bert een tour met het Noordpoolorkest langs hoofdzakelijk noordelijke theaters. Hierin zien we Bert van een andere kant, als zanger!!! In het theaterseizoen 2014-2015 komt Bert met zijn solo voorstelling ‘Zelden zoiets gezien’ in de theaters van Nederland. De meeste voorstellingen van Bert Visscher zijn zeer snel uitverkocht. Zijn favoriete theaters zijn dan vooral in Groningen maar Bert is ook een graag geziene gast in de andere provincies van Nederland.

Cabaretestafette 2016/2017

Een avondje Cabarestafette geeft je een voorproefje van een veelbelovende toekomst! Met drie uiteenlopende acts, virtuoze presentatie en muziek van Pica DJ, die de zaal voorafgaand opwarmt, is een prikkelende avond gegarandeerd. Lees meer over het Cabarestafette.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.