Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon is geboren op 21 september 1985 in Utrecht en is een Nederlandse zangeres, zangdocente en musicalactrice.

Opleiding

Pearl Josefzoon meldde zich na het afronden van de HAVO in 2003 aan bij het Conservatorium in Tilburg. Daarvoor had ze al een jaar ervaring opgedaan bij theatergroep Switch. Ze volgde de studierichting Muziektheater met als hoofdvak Zang en speelde tijdens haar studie veelvuldig in theaterstukken en musicals zoals Een Midzomernachtsdroom, City of Angels en Merrily We Roll Along. Ze volgde zanglessen bij Edward Hoepelman en workshops bij Maya Hakvoort, Pia Douwes en Maike Boerdam en ze was lid van het Fontys Jazz Choir. Ze studeerde af in 2008.

Carriereverloop

Pearl Josefzoon kreeg haar eerste muzieklessen thuis van haar broers terwijl ze in een band van de kerk zat, waarna ze in een gospelkoor stapte. Na haar afstuderen in 2008 startte ze haar professionele carrière bij de theatergroep Jeans, gevolgd door rollen in de musicalproducties Hairspray en Legally Blonde.

Samen met Wolter Kroes bracht ze het duet “Breken van de Lijn” uit. Pearl werd tweede bij het eerste seizoen van The Voice of Holland en won in 2011 de televisieshow Van Popster naar Operaster. Vanwege de tweede plaats bij The voice of Holland verzorgde Jozefzoon begin 2011 na afloop van een aantal voorstellingen van Legally Blonde, een miniconcert in de foyers van het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en Carré Amsterdam. In 2012 deed ze mee aan het Nationaal Songfestival, waar ze als tweede eindigde.

In 2013 verscheen haar eerste solo-album The Time Is Now. In Dreamgirls speelt ze de rol van Deena naast Berget Lewis en Aïcha Gill die de rollen van Effie en Lorrell op zich nemen. 

Theater

Pearl Jozefzoon speelt in meerdere voorstellingen, waaronder;

  • Switch
  • Jeans 18 
  • Hairspray
  • Legally Blonde
  • Dreamgirls

Leuk om te lezen