Richard Groenendijk

Richard Groenendijk is op 24 september 1972 geboren in Dirksland in de provincie Zuid-Holland. Richard is opgegroeid op het eiland Goeree-Overflakkee.

Opleiding

Richard volgde de opleiding als communicatiedeskundige die hij in 1998 af ronde op de Hogeschool in Rotterdam.

Passie

Theater en cabaret trokken hem al tijdens zijn studie en Groenendijk was hier toen al geruime tijd in bezig. In 1995 was hij een van de finalisten van het festival Cameretten in Rotterdam. In het voorjaar van 1998 stond hij ook in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Naast cabaretier, presentator is Richard Groenendijk ook tekstschrijver. Hij presenteerde onder andere het radioprogramma Spijkers met koppen en is diverse malen panellid in het televisieprogramma’s waaronder het programma Terrazzo, en deed Richard in 2006 mee aan het televisieprogramma Wie is de Mol?. Richard speelde een gastrol in Voetbalvrouwen.

Richard was tevens een vaste gast in Ranking the stars en bij RTL Late Night schuift Richard geregeld aan tafel bij Humberto Tan. Groenendijk werkt niet altijd alleen maar naast zijn solo voorstellingen hij Richard ook gewerkt met onder andere Karin Bloemen, Berget Lewis en vele anderen. In 2006 is hij begonnen met het theaterprogramma’s van onder andere Liedjes van Toon, een muzikale ode aan Toon Hermans, hij werkte toen samen met Lone van Roosendaal en Ellen Evers. In 2007 deed hij met onder andere Simone Kleinsma, Willeke Alberti, Lenette van Dongen, Dieter Troubleyn, Joke Bruijs en Carlo Boszhard mee aan de hommage aan Robert Long in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Solovoorstellingen

Zijn eerste avondvullende solovoorstelling ging in 1998 “Mind the gap” in première in Den Haag. Hierna volgde nog vele programma’s van Groenendijk. Op zijn eerste programma na heeft Richard vervolgens elk programma gedurende twee seizoenen gespeeld.

Met de Mantel der Liefde

Nadat zijn solo voorstelling ‘Alle Dagen’ een groot succes waarmee hij zelfs in 2012 de Poelifinario won, heeft Richard in het theaterseizoen 2014 -2015 een nieuwe cabaret voorstelling Met de Mantel der Liefde. In oktober 2014 is deze voorstelling van start gegaan in Leidschendam en hij gaat met zijn voorstelling door heel Nederland touren. Met de Mantel der Liefde heeft Richard wederom een personalityshow met hilarische verhalen, scherpe observaties en prachtige nummers. 

Een aantal voorstellingen zijn;

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.