SPIJT! de musical

SPIJT! de musical

SPIJT! gaat over Pesten, gepest worden of er getuige van zijn en er niks tegen kunnen doen. In 1996 schreef Carry Slee daar het baanbrekende boek “Spijt!” over. SPIJT! de musical naar het beroemde boek is ook zeer succesvol in het theater.

Musical SPIJT!

“Spijt is een kans om het vanaf nu beter te doen,” zingt de ‘verteller’ aan het begin van de voorstelling. Als Jochem wordt gepest, kunnen David en Vera daar niks tegen doen. Ze proberen hem wel te helpen maar het treiteren door Sanne en Justin is zo heftig dat zelfs leraar Tino daar niets tegen kan uitrichten.

Met alle verschrikkelijke gevolgen van dien… Op het grote schoolfeest wordt Jochem dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en is woedend. Als Jochem hem om hulp vraagt, is hij zo kwaad dat hij wegloopt. Die nacht lijkt Jochem spoorloos verdwenen. Van huis weggelopen. Nergens meer te vinden. David en Vera gaan op zoek en vinden zijn tas bij een meer in de buurt.

Cast Musical SPIJT!

De enthousiaste jonge cast van de musical SPIJT bestaat uit;

  • Robin van den Heuvel
  • Marco Hoving
  • Rose-Anne van Elswijk
  • Daan Smits
  • Mike Levens
  • Bjorn Wilbers
  • Vera de Koster
  • Ellis Broeksteeg

Productie Musical SPIJT!

Spijt! is een productie van Stichting Homemade Productions, een kleine producent die relevant muziektheater maakt over maatschappelijke problemen. Homemade Productions is een initiatief van Dick van den Heuvel en Gerda van Roshum, die bij andere producenten verantwoordelijk waren voor onder meer Prikkebeen, Dik Trom, Sjakoo, Daendels en Strada. Dick van den Heuvel schreef ook musicals als Turks Fruit, Ramses en De Kleine Blonde Dood.

Film SPIJT!

De verfilming in 2013 kreeg maar liefst 35 internationale prijzen, waaronder Beste Europese Jeugdfilm. En nu is daar de musical “Spijt!”, geschreven en geregisseerd door de scenarist van die film, Dick van den Heuvel, met muziek van Jeroen Sleyfer en choreografie van Gregory “Shaggy” Albertzoon.

Carry Slee

Foto Carry SleeZeventien jaar geleden schreef Carry Slee al dit boek, welke later werd verfilmd een musical kon dan ook niet uitblijven! SPIJT! is één van de succesvolle reeks jongeren reeks. Haar 10+-boeken zijn razend populair bij de jeugd, gezien de vele nominaties en prijzen die ze voor al haar boeken ontvangt.

Recensie SPIJT!

Wij zijn ook bij deze indrukwekkende musical SPIJT! geweest in Theater de Nieuwe Kolk in Assen.

Benieuwd naar ons verhaal? Lees onze recensie!

Bron: Spijtmusical

Speellijst SPIJT!

Deze voorstelling is afgelopen.

 

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link