Theater Doetinchem

Theater Doetinchem. Doetinchem is een stad in de streek de Achterhoek in de provincie Gelderland. Doetinchem is te vinden aan de Oude IJssel, de stad wordt ook Deutekom genoemd. Er zijn verschillende culturele voorzieningen zoals het Stadsmuseum en Schouwburg Amphion.

Woops, we have encountered an error. The List you are trying to use can not be found: otw-bm-list-"57"

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater Doetinchem of bekijk ook theaters in: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Beuningen, Culemborg, Druten, Ede, Eibergen, Harderwijk, Lochem, Nijmegen, Nunspeet, Tiel, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar en Zutphen. Of bekijk alle theaters in Gelderland.

Geschiedenis theater Doetinchem

Al sinds 1968 is in Doetinchem Schouwburg Amphion gevestigd. Amphion is het grootste theater van de regio de Achterhoek, ook is het op twee theaters na het grootste theater van de provincie Gelderland. Architecten van het originele theater in Doetinchem waren W. Davidse en R.D. Bleeker.

In het jaar 2006 werden plannen gemaakt voor een nieuw theater in Doetinchem. Er werd besloten dat er een volledig nieuw theater zou komen op een andere locatie. Het nieuwe theater is een ontwerp van Architectenbureau Mecanoo en het nieuwe gebouw is gevestigd aan de Hofstraat. In het jaar 2010 is het nieuwe theater geopend.

Schouwburg Amphion in Doetinchem

In Schouwburg Amphion zijn twee zalen te vinden. De grote zaal is de Rabobankzaal, hier kunnen 860 toeschouwers terecht. De WegenerMediazaal is de kleinere zaal, hier is ruimte voor 300 bezoekers. Daarnaast zijn er in dit theater in Doetinchem verschillende foyers te vinden, is er een restaurantruimte en een theatercafé.

Amphion is ook als evenementenlocatie zeer geschikt. Er kunnen bijvoorbeeld zakelijke evenementen georganiseerd worden zoals een congres, presentatie of een groot personeelsfeest. Ook is het mogelijk om met een groep een speciaal arrangement te laten samen stellen als u een voorstelling gaat bezoeken.

U kunt voor de voorstelling bijvoorbeeld genieten van een warm of koud buffet en afsluiten met een kopje koffie en wat zoetigheden. Niet voor niets werd dit theater in 2013 uitgeroepen tot Beste Theater van Nederland 2012!

Programmering Schouwburg Amphion

U kunt bij Amphion Doetinchem elk jaar terecht voor een gevarieerd aanbod. Van grootse musicals tot intieme amateurproducties, er staat hier van alles op het podium.

Bent u een cabaretfan, bezoek dan een voorstelling van bijvoorbeeld Hans Liberg of Tineke Schouten. Houdt u er meer van om gezellig met de kinderen naar het theater te gaan? Bezoek dan eens zo’n leuke familiemusical van Van Hoorne Entertainment. Ook operaliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen, bezoek bijvoorbeeld de laatste voorstelling van de Staatsopera van Tatarstan.

Lees hier meer over Schouwburg Amphion Lelystad.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN GELDERLAND

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=995"></script>