Theater Nijmegen

Nijmegen is een grote plaats in de provincie Gelderland. Het is misschien wel de oudste stad van Nederland, het vierde in 2005 zijn 2000-jarig bestaan. De stad Nijmegen ligt grotendeels op de oever van de Waal.

Er zijn talloze leuke dingen te doen en te zien in Nijmegen, waaronder het Natuurmuseum Nijmegen, de Grote of Sint-Stevenskerk en het Anatomisch Museum. Ook zijn er verschillende theaters voor een heerlijk cultureel avondje uit, bekijk ze hieronder.

Stadsschouwburg Nijmegen

In Nijmegen vindt u onder andere de Stadsschouwburg Nijmegen. Dit is een van de grootste theaters van Nederland. Elk jaar bezoeken meer dan 100.000 toeschouwers de voorstellingen in dit theater. Naast de theatervoorstellingen trekken ook exposities, congressen, feesten en andere evenementen elk jaar vele bezoekers.

Het theater beschikt over een groot podium met uitstekende faciliteiten zodat deze geschikt is voor veel verschillende theaterproducties. De theaterzaal heeft ook een hellende vloer, op deze manier is er een goed zicht op het podium vanaf alle 900 zitplaatsen. De orkestbak bevindt zich voor het podium.

U vindt de Stadsschouwburg aan de rand van het centrum van Nijmegen, u bent er vanaf het Centraal Station in ongeveer vijf minuten lopen. Het programma van de Stadsschouwburg is erg veelzijdig. Gaat uw interesse uit naar dansvoorstellingen? Gaat u graag naar een mooie opera? Of heeft u juist zin in een avondje lachen bij een cabaretvoorstelling?

Alles staat hier op de agenda, er is echt voor ieder wat wils!

Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen

Naast Stadsschouwburg Nijmegen vindt u er ook concertgebouw De Vereeniging. Het gebouw van De Vereeniging is in 1915 gebouwd en is uitgevoerd in Art Deco en Art Nouveau stijl. Het is een sfeervol, verrassend en stijlvol gebouw. De theaterzaal wordt geroemd om de prachtige architectuur en de uitmuntende akoestiek.

De Grote Zaal en de Kleine Zaal zijn de twee belangrijkste zalen. De Grote Zaal is de perfecte locatie voor met name klassieke concerten door de perfecte akoestiek. Het is een multifunctionele zaal door de grote vlakke vloer waar de stoelen van verwijderd kunnen worden. Er is plaats voor zo’n 1.450 toeschouwers bij een zitconcert, bij een staconcert kunnen er zo’n 1.800 mensen terecht.

De Kleine Zaal biedt plaats aan 220 toeschouwers en is hiermee uitermate geschikt voor kleinschalige optredens. In De Vereeniging kunt u terecht voor onder andere klassieke concerten en popconcerten.

LUX Nijmegen

LUX biedt ruimte voor spraakmakende programma’s, van arthouse films en vlakkevloertheater, tot dans, muziek, debat en gesprek, en alle combinaties daarvan. Daarnaast is er ook een bruisend en gastvrij café-restaurant, waar je kunt flexwerken, samenkomen, en kunt napraten over films en voorstellingen. Bovenal is LUX onafhankelijk en vrijzinnig, en continu in beweging. Met zijn kleinschalige en vernieuwende programmering hopen zij hun bezoekers te inspireren. Uit te dagen. Andere perspectieven te bieden. Anders te kijken. Naar jezelf en de wereld.

Openluchttheater De Goffert

Openluchttheater de Goffert ligt ingebed in de prachtige omgeving van het 80 hectare grote Goffertpark. Het theater heeft een tribune met 900 zitplaatsen en mag 1500 mensen toelaten. Het podium en een (beperkt) deel van de zitplaatsen zijn voorzien van een sfeervolle overkapping.

Het theater is te bereiken via een voetpad vanaf de rotonde aan het eind van de Steinweglaan. Een goede parkeergelegenheid is het ruime parkeerterrein van het nabijgelegen Goffertstadion. Fietsen kunnen vlak bij de ingang (onbewaakt) worden gestald. Het terrein is in voor rolstoelers toegankelijk: er is een mindervalidentoilet en er is een lift naar de omloop boven de tribunes.

 

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Beuningen, Culemborg, Doetinchem, Druten, Ede, Eibergen, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Tiel, Wageningen, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar en Zutphen. Of bekijk alle theaters in Gelderland.