Victor Löw

Victor Arthur Löw is geboren in Amsterdam op 25 augustus 1962 en is een Nederlandse acteur. Hij is een zoon van de regisseur Bob Löwenstein en actrice Wieke Haitsma Mulier.

Opleiding

Victor Löw volgde zijn opleiding aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Hij studeerde daar af toen hij 24 jaar oud was.

Carriereverloop

Victor Löw zijn eerste filmrol was een kleine rol in de film De Noorderlingen. Hierna volgden De Flat, Antonie en Karakter. Door deze films ontstond zijn doorbraak en werd hij een veelgevraagd acteur. Er volgden films als Rent a Friend, Lek en Floris. Voor zijn rol in Lek ontving Löw een Gouden Kalf. Naast filmacteur is Victor Löw televisie-acteur. Zijn eerste rol in een televisieserie was in Tijd van Leven. Daarna was hij te zien in vele producties zoals Meedingers, Spangen, Kees & Co, Voetbalvrouwen, We gaan nog niet naar huis en de Prooi. Naast film- en televisiewerk is Victor Low veelal in het theater te zien; onder andere in het toneelstuk The Price van Arthur Miller. Succesvol was ook zijn solovoorstelling De Redenaar van Ruud van Megen.

Victor Löw in De Verleiders

Samen met Pierre Bokma, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte vormt Victor Löw de cast van de Verleiders, dat een initiatief is van George van Houts, Tom de Ket en Inge Bos. De Verleiders brengen scherpe theaterstukken die over de moraal aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven gaan. De doelstelling van het gezelschap is actueel theater te maken, “met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret”. “Door de bank genomen” is het derde theaterstuk van De Verleiders. Het eerste stuk was “de Casanova’s van de vastgoedfraude” en ging over de grootste zwendel die in Nederland ooit is voorgekomen. Het tweede stuk, “de Val van de Super-man”, behandelt de boekhoudfraude bij Nederlands grootste kruidenier. In het recentste stuk, “Door de Bank Genomen”, wordt de bankensector op satirische wijze op de hak genomen. In de voorstelling #NIKSTEVERBERGEN richten de VERLEIDERS hun pijlen op de handelaren in big data van Facebook, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Theaterseizoen 2016-2017 speelt Victor in DE VERLEIDERS voorstelling Slikken én stikken en in de toneelvoorstelling NIEUW GELD.

Theater

Na zijn eerste theaterstuk volgden er nog velen meer, waaronder;

NIEUW GELD

Nieuw Geld biedt een kijkje in de wereld van een durfkapitalist en zijn vrouw, een wereld waarin je tot enorme hoogtes kunt stijgen, maar ook diep kunt vallen. Lees meer over NIEUW GELD

Prijzen en nominaties

Victor Löw won vele prijzen waaronder;

  • 2000 – Gouden Kalf Beste Acteur in de speelfilm Lek
  • 2002 – Nominatie NRC Toneelpublieksprijs Dood en het meisje
  • 2002 – Nominatie NRC Toneelpublieksprijs Requiem voor een zwaargewicht
  • 2005 – Louis d’Or (nominatie) voor De Redenaar
  • 2006 – Nominatie NRC Toneelpublieksprijs One Flew Over the Cuckoo’s Nest

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.