Winnaar Theater van het jaar 2015

Theater van het jaar 2015

Op 11 januari 2016 hebben de leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) De Rijswijkse Schouwburg verkozen tot ‘Winnaar Theater van het jaar 2015‘.

Juryrapport

Volgens het juryrapport: Over het theater wordt allereerst gezegd dat ‘vrijwel alles mogelijk is’. De oplossingsgerichte betrokkenheid van directie en medewerkers zorgt ervoor dat zowel het publiek als de speler zich er thuis voelt door de warme ontvangst. De service is op alle vlakken uitstekend. Wij waarderen de investeringen die de afgelopen seizoenen gedaan zijn, ook in tijden van krapte. Dat vergt moed en visie aldus de jury.

Theaterstoel VVTPTheater van het Jaar Stoel

Zoals elk jaar mag ook nu het winnende theater als prijs de speciale Theater van het Jaar Stoel in ontvangst nemen. Deze stoel is ontworpen door Carla Janssen Höfelt en mag een jaar lang worden tentoongesteld in het winnende theater. Afgelopen jaar stond de stoel een jaar lang in het Parktheater, de winnaar van 2014.

 

Winnaars Theater van het jaar

De felbegeerde stoel heeft in de voorgaande jaren gestaan bij;

Genomineerden Theater van het jaar 2015

Ook dit jaar vond de uitreiking weer plaats in het Beatrix Theater in Utrecht tijdens de VVTP Theaterbeurs. Naast De Rijswijkse Schouwburg waren ook de volgende theaters genomineerd: Theaterhotel Almelo, Chassé Theater (Breda), Schouwburg Amphion (Doetinchem), De Goudse Schouwburg (Gouda), Theaters Tilburg, Theater De Leest (Waalwijk), Het Zaantheater (Zaandam) en De Zwolse Theaters.

In de beoordeling is dit jaar extra gelet op hoe de theaters nieuw maar ook bestaand publiek aan zich proberen te binden en daarvoor samenwerkingen aangaan met producenten en andere partners. Uiteraard speelden ook de passie voor het theatervak een rol, de kwaliteit van het theaterprogramma en de professionaliteit van de organisatie.

Meer over de Rijswijkse Schouwburg

De Rijswijkse SchouwburgRijswijkse Schouwburg

Het Rijswijkse Schouwburg biedt jaarlijks een gevarieerde agenda met groot diversiteit aan voorstellingen.

Lees meer over De Rijswijkse Schouwburg

Bron: VVTP

[rwp-review id="0"]

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link