The Passion 2016 in Amersfoort

The Passion 2016 in Amersfoort

Hét muzikaal-bijbelse evenement van Nederland, dat is natuurlijk The Passion. Deze leuke voorstelling wordt sinds 2011 elk jaar georganiseerd en elk jaar in een andere plaats. In 2016 vindt The Passion plaats in Amersfoort op het Eemplein.

The Passion Amersfoort

In 2016 wordt The Passion in Amersfoort georganiseerd. De eerste Passion vond in 2011 plaats in Gouda. Sindsdien vond The Passion plaats in respectievelijk Rotterdam, Den Haag, Groningen en Enschede. Op 2 september afgelopen jaar werd bekend gemaakt dat The Passion in 2016 zal plaatsvinden in Amersfoort op het Eemplein en op verschillende andere karakteristieke plekken in de stad. Zoals elk jaar wordt de voorstelling live uitgezonden op de televisie door de EO en ook door KRO-NCRV.

Datum The Passion

De voorstelling vindt plaats op Witte Donderdag, drie dagen voor Pasen. Dit jaar valt Witte Donderdag op 24 maart 2016.

Verhaal The Passion

The PassionThe Passion is een samenwerking tussen de omroepen KRO-NCRV en EO, de rooms-katholieke en protestantse kerken en het Nederlands Bijbelgenootschap. Het vertelt het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus, zijn lijden en de opstanding. Terwijl de voorstelling aan de gang is, draagt een groep van zo’n veertig personen een groot verlicht wit kruis door de stad naar het podium op het plein (processie). Zij worden vergezeld door honderden mensen die hun volgen.

Het kruis is zes meter lang en weegt 400 kilo. Het paasverhaal wordt verteld aan de hand van verschillende passages uit het bijbelverhaal die afgewisseld worden met live gezongen nummers. In de loop der jaren is onder andere muziek van Nick & Simon, Guus Meeuwis en Marco Borsato gebruikt. Doel van deze voorstelling is het lijdensverhaal van Jezus bij een groot publiek onder de aandacht te brengen en zo toegankelijk te maken voor de huidige generatie.
Lees hier het bijbelverhaal van The Passion.

Hoofdrollen The Passion 2016

De hoofdrollen van The Passion zal al bekend. Zoals elk jaar doen vertolken ook in 2016 weer verschillende bekende Nederlanders de rollen in het stuk. De rollen van 2016 worden vertolkt door:

  • Jezus: Martijn Fischer
  • Maria: Ellen ten Damme
  • Petrus: Mark van Eeuwen
  • Judas Iskariot: Xander de Buisonjé
  • Pontis Pilatus: Howard Komproe
  • Verteller: Lenette van Dongen
  • Verslaggever processie: Sofie van den Enk

The PassionMartijn Fisscher is vooral bekend geworden van zijn rol in de musical Bloed, Zweet & Tranen, over het leven van André Hazes. Hij treedt nu in de voetsporen van onder andere Jan Dulles (3JS), René van Kooten en Danny de Munk als de rol van Jezus. Maria wordt gespeeld door Ellen ten Damme, de afgelopen tijd stond zij in de theaters met haar shows Cirque Stiletto en Thuis bij Ellen. Ook speelde zij in verschillende Nederlandse films, zoals Volle Maan, De Kleine Blonde Dood en All Stars.

Bezoek The Passion Amersfoort

The Passion is een erg populair evenement en wordt dan ook bijgewoond door duizenden mensen uit zowel Amersfoort als uit de rest van het land en zelfs buitenland. Wilt u ook komen kijken, zorg dan dat u ruim voor de aanvang van 20.30 uur op het Eemplein staat. Het plein wordt afgesloten voor nieuwe bezoekers wanneer het te vol is.

Muziek uit The Passion

Zin in een voorproefje van The Passion 2016 in Amersfoort? Alle muziek van voorgaand jaar staat online, kom alvast in de sfeer en luister de liedjes.
Bekijk hier alle muziek van The Passion.

Meer over de cast van The Passion 2016

Mark Van Eeuwen

Mark van Eeuwen in The Bodyguard

Mark van Eeuwen speelt de rol van Petrus in The Passion 2016. Op dit moment speelt hij ook in de musical The Bodyguard, als de rol van de bodyguard van Rachel Marron (gespeeld door Romy Monteiro).

Lees ook: Musical The Bodyguard

Lenette Van Dongen

Lenette van Dongen

Lenette van Dongen is de verteller in The Passion van dit jaar. Zij is al vele jaren een bekende in de theaterwereld, ze maakte vele shows en won ook al de prestigieuze Gouden Harp.

Lees ook: Biografie Lenette van Dongen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.