Brigitte Heitzer

Brigitte Heitzer is geboren in 1979 in de provincie Limburg in de plaats Heerlen en is een Nederlandse actrice, zangeres en musicalster, singer-songwriter en doet daarnaast veel stemmenwerk voor films en commercials.  

Opleiding

Brigitte Heitzer genoot haar opleiding aan het Conservatorium in Brussel. Vervolgens studeerde ze verder aan de MusicAllfactory en het Conservatorium van Tilburg.

Carriereverloop

Brigitte Heitzer speelde tijdens haar Conservatoriumstudie de rollen van Constanze in “Mozart” en Suki in “Witches of Eastwick”. Haar volgende theaterproject was het vertolken van Maria in ”Maria de Buenos Aires in Wiesbaden”, waarna ze zich aansloot bij het Passion – ensemble. Brigitte Heitzer speelde onder andere in de musicals;

In “Beauty and the Beast” speelde ze de rol van Belle en in de hitmusical ‘Tarzan” fungeerde ze als understudy van Jane, gespeeld door Chantal Janzen. Brigitte Heitzer won in 2007 de finale van het TV-programma “Op zoek naar Evita”, waarna ze de rol van Evita Peron anderhalf jaar speelde in veel theaters in Nederland en België. Ze verdiende daarmee een nominatie voor de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Na dit succes speelde ze rollen in diverse voorstellingen en musicals, vooral van Joop van den Ende Theaterproducties. Ze speelde Nathalie in “All Shook Up”, ze was alternate voor Chantal Janzen als Pattie Jagersma in “Petticoat” en vertolkte Ellen in “Miss Saigon”. Haar jongste rollen zijn die van Lynette in “Putting it Together”, waarvoor ze in januari 2015 een musicalaward in de categorie Beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical ontving. Daarnaast was Brigitte te zien in “50 Tinten de Parodie”, een productie van het ToneelTheater. Naast musicals speelt Brigitte in andere theatervoorstellingen. Ze speelde de rol van Sheila in de thrillervoorstelling “Dial M for Murder” in het Thrillertheater, naast Peter Tuinman en Genio de Groot.

Musical Nonsens

Een nieuw productie waar Brigitte Heitzer in 2016 in gaat deelnemen, is de nieuwe musical van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment, genaamd Nonsens. Naast Heitzer spelen ook Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers en Renée van Wegberg in deze productie.

Ervaring

Naast haar theaterwerk is Brigitte regelmatig op televisie te zien. Ze won in 2007 het TV-programma “Op zoek naar Evita” en werkte mee aan diverse andere programma’s zoals “Kerst met Joseph en Evita”, Het Gouden Televizier Ring Gala 2008, “Het Musical Award gala 2009”, “De Musical Sing A Long 2009” en “de Bijbelquiz”. Ook acteert Brigitte af en toe in films zoals Quato en de Valkenvallei en series zoals Ford Boyard. 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.