Renée van Wegberg

Renée van Wegberg is geboren op 14 oktober in de provincie Limburg in de plaats Horst. Renée is een Nederlandse zangeres en musicalactrice.

Opleiding

Renée van Wegberg begon haar balletopleiding al op vijfjarige leeftijd en volgde het Royal Academy of Dancing-programma. Na het afronden van haar VWO startte Renée haar studie aan het Rotterdams Conservatorium aan de muziektheateracademie. Ze voltooide haar studie in 2007 met haar eigen theatervoorstelling “Glory and Consequence”.

Carrièreverloop

Renée van Wegberg bereikte op 16-jarige leeftijd de finale van de Soundmixshow, met een imitatie van Celine Dion. In 2005 zong ze een duet in de finale van het Nationaal Songfestival. Op twintigjarige leeftijd won ze het Tv-programma sterrenjacht en werd daarmee “het zang en dans multi-talent” van ons land. Ze won een hoofdrol in een Theaterproductie van Joop van den Ende en een studiereis naar New York. Renée van Wegberg speelde onder andere in;

Theaterrollen

Renée van Wegberg heeft een indrukwekkende rij theaterrollen op haar naam staan. Nadat ze solist was in “Musicals in Ahoy”, speelde ze haar eerste hoofdrol. Dat was die van Grace Farrell in de musical “Annie” in het Efteling Theater. Na deze productie vertrok Renée naar Duitsland en speelde Ozzy in “We Will Rock You”. Terug in Nederland in 2008 volgde haar grote doorbraak met de rol van vertelster in de musical “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” samen met onder andere Freek Bartels in de productie van Joop van den Ende Theaterproducties. Dit leverde haar een nominatie voor een Johnny Kraaijkamp Musicalaward op in de categorie “Beste Vrouwelijke hoofdrol in een Grote Productie”. De volgende rol was de komische rol van Lot Kleinhart in de voorstelling “Urinetown” in 2010, gevolgd door de functie van alternate van Elphaba de Groene Heks in de musical “Wicked” in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Tijdens haar periode bij “Wicked” begon ze deel uit te maken van de vrouwencast van de “Vagina Monologen”. In 2013 speelde Renée het personage Maria Magdalena in de ”Jesus Christ Superstar” concertante. Vanaf 2013 speelt Renée ook in het toneelstuk “De Man Die Het Wist” en in “Tick Tick Boom!”, een rockmusical. Haar jongste voorstellingen zijn de Vagina Monologen in 2014 en de reprise van “Vijftig Tinten de Parodie”. In 2015 zal Renée met liedjesprogramma “Vive la France” in diverse theaters in Nederland staan.

Musical Nonsens

In theaterseizoen 2015-2016 speelt Renée van Wegberg in de nieuwe musical ”Nonsens” van producent Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment. Nonsens gaat over een klooster waar de kok per ongeluk 52 nonnen vergiftigt. De vijf overgebleven zusters, gespeeld door Renée van Wegberg, Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers en Brigitte Heitzer, organiseren een benefietvoorstelling om alle begrafenissen te kunnen bekostigen.

Vive La France Vive La France II

In Vive La France II neemt de cast het publiek mee met een muzikale reis, via romantisch Parijs naar de Cote d’Azur, slingerend langs dromerige dorpspleintjes, sfeervolle wijnhuizen en bistro’s. Lees meer over de voorstelling Vive La France II

Ervaring

Renée van Wegberg treedt naast haar theaterwerk ook veel op als zangeres met diverse orkesten en bands. Ze bracht een hommage aan Annie M.G. Schmidt in het M-Lab Theater in Amsterdam. Daarnaast was ze jaren achtereen te zien als zangeres tijdens de Musical Awards Gala’s. Ze is singer-songwriter en doet daarnaast veel stemmenwerk voor films en commercials.

Leuk om te lezen