Wieneke Remmers

Wieneke Remmers is geboren in de provincie Noord-Brabant in 1978 en groeide op in Vught. Wieneke is een Nederlandse zangeres, danseres en musicalactrice.

Opleiding

Wieneke Remmers begon haar balletopleiding tijdens de middelbare school in de Speeldoos in Vught. Tijdens deze opleiding deed ze mee aan musicalvoorstellingen waaronder “Les Miserables”. Tijdens deze ervaring, besloot ze de musicalkant op te gaan. Ze ging naar het Maurick College, waar ze tweede werd op het Maurick Muziekconcours. Ze meldde zich aan bij het Fontys Conservatorium in Tilburg en volgde daar de opleiding Muziektheater. Na haar opleiding stapte ze het musicalvak in.

Carriereverloop

Tijdens haar opleiding speelde ze in de voorstellingen “Jap Rap en zijn Maat” en “Move” in Eindhoven. In het televisieprogramma Op zoek naar Evita streed ze voor de rol van Evita. Ze eindigde hoog, echter moest ze de overwinning gunnen aan Brigitte Heitzer. Haar lijst met voorstellingen waarin ze heeft gespeeld, is indrukwekkend. Wieneke Remmers is onder andere ook bekend van:

Wieneke was onder andere te zien in ”Oliver!” van Joop van den Ende Theaterproducties, waarin ook Mariska van Kolck speelde. “The Hired Man”, “A Little Night Music” en “Merrily we Roll Along” volgden, allen van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Vervolgens speelde ze enkele rollen in sprookjesverhalen: ze speelde in Doornroosje en Roodkapje in “Into the Woods”.

Voor Joop van den Ende Theaterproducties schitterde ze als blonde Greet in “De Jantjes” en daarna in een volgende hitmusical “Annie” als Grace Farrel, een rol die Renée van Wegberg ook eens vertolkte in een andere productie van deze musical. Een andere rol was die in “Rembrandt”, gevolgd door de blauwe Fee in “Pinokkio”. In de beroemde musical “Hairspray” van V&V Enerainment kroop Wieneke in de huid van Prudy Pingleton. In de musical “The Sound of Music”, ook van V&V Entertainment, vertolkte ze Maria.

Vervolgens speelde ze een van de hoofdrollen in ”Toon Hermans” als Rietje Hermans. De nieuwste productie van Wieneke Remmers is Nonsens. Dit is een musical die tien jaar geleden al eens in Nederland te zien was, maar nu door Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment opnieuw wordt geproduceerd. Naast Wieneke Remmers zijn er rollen voor Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Renée van Wegberg en Brigitte Heitzer.

Ervaring

Wieneke is tevens te zien op TV. Zo speelde ze onder andere in Goede Tijden Slechte Tijden en Flikken Maastricht. Daarnaast spreekt ze met regelmaat televisie- en radioreclames in. Ze is verder sinds 2007 vast jurylid van het jaarlijkse Maurick Muziekconcours.

Nominaties Johnny Kraaijkamp Musicalawards

Meerdere keren Wieneke genomineerd voor diverse rollen. Telkens voor Beste vrouwelijke hoofdrol in de diverse musicals. 

Leuk om te lezen