Matteo van der Grijn

Matteo van der Grijn is geboren in 1981 Amsterdam is een Nederlands acteur.

Studie

Matteo van der Grijn studeerde aan de Toneelschool in Arnhem. Al tijdens zijn studie trad hij regelmatig op bij de Theatercompagnie, hij speelde in de ‘Driekoningenavond’ en in ‘Hamlet Matteo’. Matteo studeerde in 2007 af. Nog in datzelfde jaar speelde hij bij het Nationale Toneel in de Levende Doden. Na enkele maanden een workshop te hebben gevolgd voor acteurs in Los Angeles speelde Matteo in 2009 in ‘De Troon’ de rol van Frederik, de broer van Koning Willem II. In het najaar speelde hij in ‘Retour Uruzgan’ van de EO.

Voorstellingen Matteo van der Grijn

Matteo speelde onder andere in;

Soldaat van Oranje

In het theaterseizoen 2010-2011 was hij de titelrolspeler in de musical Soldaat van Oranje. In datzelfde theaterjaar speelde hij in ‘Midzomernachtdroom’ van het Nationale Toneel en in ‘De Prooi’, een toneelstuk geïnspireerd op het succesvolle boek van onderzoeksjournalist Jeroen Smit over de ondergang van ABN AMRO. Ook in keerde Matteo terug in Soldaat van Oranje en kroop hij in de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema In seizoen 2014-2015 speelt hij bij het Nationale Toneel in ‘Blauwdruk’ voor een nog beter leven in de regie van Johan Doesburg.

Fatal Attraction

In theaterseizoen 2015-2016 speelt Matteo in de toneelstuk ‘Fatal Attraction. Fatal Attraction is het toneelstuk dat gebaseerd is op de wereldberoemde film uit 1987 met daarin Michael Douglas en Glenn Close. Producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt het toneelstuk naar de Nederlandse theaters. in dit dramatische toneelstuk speelt hij onder andere met Sytske van der Ster en Loes Haverkort. Met Loes Haverkort speelde Matteo ook in de Soldaat van Oranje samen.

Indecent ProposalIndecent Proposal

Indecent Proposal is een zinderende voorstelling over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht. Hoe ver ga je voor een miljoen, laat je je vrouw een nacht met een ander? Matteo speelt samen met Roos van Erkel en Chris Tates. Lees ook: Indecent Proposal

Film

In 2013 was Matteo van der Grijn ook te zien in de film ‘Daglicht’, waarin hij een gevangenisbegeleider speelde. In 2014 was Matteo te zien in de film ‘Toscaanse Bruiloft’ van de makers van Verliefd op Ibiza. Teven zie je Matteo in de serie ‘Nieuwe buren’.

Leuk om te lezen