Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Musical – The Sound of Music, nieuwe versie van de klassieker

The Sound of Music is de nieuwste productie van Albert Verlinde Entertainment. Deze nieuwe versie van de klassieker wordt geproduceerd naar aanleiding van het feit dat de de film 50 jaar geleden uitkwam.

Het verhaal

The Sound of Music vertelt het verhaal van de Oostenrijkse Maria en het speelt in 1938. Ze zit in het klooster (de abij Nonnberg), maar dat leven is niets voor haar. Ze is te onbesuisd. Moeder Overste stuurt haar naar de familie Von Trapp om als gouverante te werken. De familie heeft zeven kinderen.

De kinderen van kapitein Von Trapp worden bijzonder streng opgevoed. De Kapitein heerst over zijn kinderen met militaire discipline. Echter, wanneer de Kapitein een tijd van huis gaat, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Ze leert de kinderen zingen en laat ze van het leven genieten en gelukkig zijn.

Als de Kapitein thuiskomt, volgt er acuut ontslag, maar als de kapitein ziet wat voor goede invloed ze heeft, wordt ze weer aangenomen. Uiteindelijk vormen de kapitein en Maria een gelukkig stel en trouwen ze.

Een huwelijksreis volgt. Tijdens deze reis past Max, de impressario op de kinderen. Hij wil ze laten optreden in het openbaar tijdens de Festspiele; iets dat de Kapitein absoluut niet goed vindt. Als de kapitein echter wordt opgeroepen voor de marine en wil vluchten gebruikt hij de Festspiele daar toch voor en vlucht het gezin vervolgens naar Zwitserland.

Liedjes

De musical bevat uiteraard de bekende liedjes als “Do Re Mi”, “My Favourite Things” en “Edelweiss”. De muziek is gecomponeerd door Richard Rodgers.

Rolverdeling

Musical - The Sound of Music, nieuwe versie van de klassieker