Naar het theater met Sinterklaas 2014

Naar het theater met Sinterklaas 2014

Theater met Sinterklaas 2014 – Op 5 december is het weer zover, Sinterklaas! Natuurlijk komen Sinterklaas en zijn Pieterbazen al eerder naar Nederland. In 2014 komen zij op zaterdag 15 november aan in Gouda. Sinterklaas is elk jaar weer een groot feest en ook de theaters feesten mee.

Er zijn verschillende leuke voorstellingen speciaal voor Sint Nicolaas. Zoals elk jaar brengt het Sinterklaastheater weer een leuke voorstelling, maar ook Het Paard van Sinterklaas kunt u in de theaters zien en nog een aantal andere voorstellingen. Bekijk hieronder een aantal theatervoorstellingen met Sinterklaas 2014 uitgelicht.

Karel de Kok en De verjaardag van Sinterklaas

karel de kok en de verjaardag van sinterklaasOok in 2014 beleeft Karel de Kok weer een groot avontuur! Dit jaar wordt het tienjarig jubileum gevierd met een splinternieuwe kinderklucht genaamd Karel de Kok en De verjaardag van Sinterklaas, geschikt voor de hele familie! Ook dit jaar wordt Sinterklaas ontvangen op het kasteel van Karel de Kok en zijn vrienden. Het personeel van het kasteel wil de goedheiligman in 2014 eens extra in het zonnetje zetten. Dan gebeuren er rare dingen op het kasteel en dreigt het feest in het water te vallen… Hopelijk kunnen Karel de Kok en zijn vrienden de problemen oplossen! De voorstelling van Karel de Kok staat in november en december 2014 in verschillende theaters, onder andere in Theater Idea in Soest, Theater Het Kruispunt in Barendrecht en in De Rijswijkse Schouwburg. Na de voorstellingen komen de Sint en zijn pieten uiteraard nog even langs in de foyer voor de kleine bezoekers.

SinterWoezel & Pietje Pip

sinterwoezel & pietje pipJazeker, ook Woezel & Pip houden van Sinterklaas! Met hun nieuwe voorstelling SinterWoezel & Pietje Pip spelen ze in november en december 2014 in verschillende theaters een speciale voorstelling voor Sinterklaas. SinterWoezel en Pietje Pip bezoeken de Tovertuin in ‘Het Land van je Ogen Dicht’ en nemen uiteraard veel pakjes en pepernoten mee.

Krijgt iedereen in de Tovertuin wat hij of zij graag wil? Tijdens deze leuke familievoorstelling komen allerlei bekende Sinterklaasliedjes voorbij. Bekijk deze voorstelling bijvoorbeeld in Martiniplaza in Groningen, het Munttheater in Weert of in het Flint theater in Amersfoort.

Het Paard van Sinterklaas

het paard van sinterklaasMisschien kent u dit verhaal wel van de jeugdfilm uit 2005: Het Paard van Sinterklaas. Winky’s grootste wens is een eigen paard. Zal haar wens dit jaar met Sinterklaas in vervulling gaan? Dit leuke verhaal is nu vertaald naar een theatervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Deze mooie voorstelling brengt op een eerlijke en leuke wijze de multiculturele samenleving van Nederland in beeld.

In 2014 kunt u deze voorstelling onder andere bezichtigen in Theater Cultura in Ede, De Nieuwe Kolk in Assen en in Theater Markant in Uden.

 

Sinterklaas & het Pieten Mysterie

sinterklaas en het pieten mysterieSinterklaas & het Pieten Mysterie van het Sinterklaastheater kunt u op 23 november in het Kennemer Theater en op 30 november in Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem bekijken.

Er hangen grote mysteries rondom de zwarte pieten. Waarom zijn ze eigenlijk zo zwart als roet? En waarom draagt Piet deze kleding? Tijdens deze knotsgekke familievoorstelling worden samen met het publiek deze raadsels ontrafeld.

Andere leuke voorstellingen

Natuurlijk zijn er rondom Sinterklaas nog vele andere voorstellingen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kindervoorstellingen, de cabaretvoorstellingen of de toneelvoorstellingen. Er is echt voor ieder wat wils!

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.