Nieuwe serie theaterconcerten Janke Dekker en Amy Egbers

Nieuwe serie theaterconcerten Janke Dekker en Amy Egbers

Nieuwe serie theaterconcerten Janke Dekker en Amy Egbers
4 -------- (2 beoordelingen)
Beoordeling

Vanaf vrijdag 15 februari 2019 start een serie theaterconcerten van musicalzangeres Janke Dekker en haar dochter, de klassieke operazangeres Amy Egbers.

Generations

Generations is een gezongen theatercollege over musical en opera. Met muziek proberen moeder en dochter bovendien de generatiekloof met ontroering en veel humor te overbruggen. Generations is vanaf februari tot en met mei te zien in een groot aantal Nederlandse theaters. In seizoen 2019/2020 gaat de productie in première .

Wat doe je wanneer je als musicalster op een dag te horen krijgt dat je dochter naar het conservatorium wilt om zich te bekwamen in het klassieke zangrepertoire? Janke Dekker (o.a. Contrapunt, Carmen, Evita) moest even slikken toen Amy Egbers haar besluit bekend maakte. Janke Dekker begreep weinig van opera en kon zang-technisch gezien weinig met de aria’s uit bijvoorbeeld Le Nozze di Figaro.

Ondanks het feit dat Amy Egbers het podium met haar moeder had gedeeld in Oorlogswinter en Kruistocht in spijkerbroek had zij geen speciale voorliefde voor het musicalrepertoire. Na haar afstuderen in 2018 aan het Fontys Conservatorium besloten moeder en dochter de verschillende werelden van opera en musical onder de loep te nemen.

Help mijn moeder zingt musical! Help mijn dochter zingt opera!

In Generations trachten Janke Dekker en Amy Egbers het musical- en operarepertoire te doorgronden. Zij zoeken naar de overeenkomsten en maken zich vrolijk over de verschillen. Ook zingen zij elkaars repertoire of doen een poging daartoe. Generations is een gezongen theatercollege met een verrassende selectie uit het musical- en operarepertoire, zoals muziek uit; Carmen, Evita, Le Nozze di Figaro en The Sound of Music.

En natuurlijk komt in Generations ook de generatiekloof om de hoek kijken. Want zoals in elke moeder-dochter relatie jagen zij elkaar met liefde op de kast (en er weer vanaf). Maar Janke en Amy weten altijd samen zingend de harmonie tussen elkaar weer terug te vinden.

Pianist Eelco Menkveld begeleidt het duo. Victor van Swaay is de regisseur.
Met Janke Dekker en Amy Egbers
Regie: Victor Swaay
Muzikale leiding: Eelco Menkveld
Muziek uit onder meer: Carmen, Evita, Le Nozze di Figaro en The Sound of Music

Speeldata Generations

Janke Dekker en Amy Egbers spelen Generations in onder andere;

-> Koop uw kaartjes bij het theater!

 

Over Amy Egbers

Amy Egbers is een Nederlandse mezzo-sopraan Voordat zij haar klassieke zangopleiding begon op het Fontys Conservatorium in 2014, studeerde zij drie jaar geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2014 zong zijn In Leonard Bernstein’s West Side Story in Het Concertgebouw in Amsterdam. Kort daarna werd zij gevraagd om de rol van Bettina te spelen in de Dutch National Opera Academy productie Die Stumme Serenade, een operette van Erich Korngold. Na dit klassieke avontuur dat haar helemaal naar Berlijn bracht, stapte zij van de Universiteit van Amsterdam over naar het Fontys Conservatorium om daar Klassiek muziektheater te gaan studeren.

Tijdens haar opleiding speelde zij de rol van Cheruino in Le Nozze di Figaro. In 2018 speelde ze de solopartij in de productie Het Spel, een nieuw gecomponeerde opera van de Arubaanse componist Xavier Geerman ter ere van het Opera Forward Festival van De Nationale Opera in Amsterdam. In juni 2018 is zij afgestudeerd aan het conservatorium met de zelf gecreëerde productie Bloedkring, welke genomineerd werd voor de Entreeprijs.

Over Janke Dekkers

Janke Dekker debuteerde in 1987 als de eerste Nederlandse Evita in het Koninklijk theater Carré. Een lange carrière in de musical volgde evenals rollen in tv-series, films en het presenteren van diverse tv-programma’s, Sinds 2011 heeft zij haar eigen theater-productiehuis, waar zij originele Nederlandstalige muziektheater-producties creëert.

In 2018 was Janke Dekker het middelpunt van de productie Safaripark Zuidas die zich afspeelde in het befaamde financiële kwartier in Amsterdam. In 2008 trad zij voor het eerst samen met haar dochter op in de musicals Kruistocht in Spijkerbroek en Oorlogswinter. Met Generations staat zij voor het eerst in tien jaar weer samen met haar dochter Amy Egbers op de planken.

Bron en meer informatie: Janke Dekker Producties

Nieuwe serie theaterconcerten Janke Dekker en Amy Egbers
4 -------- (2 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link