Theater van het jaar 2014

Theater van het jaar 2015

De VVTP-leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld en aan de hand van verschillende criteria zijn de genomineerden voor ‘Theater van het jaar 2014’ bekend gemaakt.

De genomineerden

De VVTP-leden, bestaande uit de zestien grootste theater- en muziekproducenten, hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

Liefde en passie

Erwin van Lambaart, voorzitter van de VVTP, vertelt: ‘Liefde en passie’ voor het theatervak in combinatie met een hoge mate van professionaliteit en kwaliteit stonden centraal’, en ‘Ook dit jaar is er bovendien gekeken naar het ondernemerschap van de theaters en hun omgang met financieel moeilijke tijden.’

Theaterstoel

Waar het allemaal om gaat is de speciaal vervaardigde theaterstoel. De winnaar van de Theater van het Jaar Prijs zal de speciaal vervaardigde theaterstoel, ontworpen door Carla Janssen Höfelt, in ontvangst nemen en voor de duur van één jaar in het bezit mogen houden.

Uitreiking

Tijdens de VVTP Theaterbeurs op maandag 26 januari in het Beatrix Theater in Utrecht wordt de prijs uitgereikt.

Bekijk hier de uitslag!

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link