Carolina Dijkhuizen

Carolina Dijkhuizen is geboren in Colombia, op 31 maart 1980. Carolina is opgegroeid in het Groningse Veendam. Carolina is een Nederlandse zangeres en (musical)actrice.

Opleiding

Na haar middelbare school ging zij naar het Prins Claus Conservatorium (afdeling zang) in Groningen en ze volgde acteerworkshops. Al tijdens schooltijd deed Carloina mee aan talentenjachten. Op 16-jarige leeftijd werd ze gekozen voor de meidengroep PattyCash, een initiatief van Patty Brard en producer Hans van Hemert. Deze groep heeft drie jaar bestaan. Sinds 2008 maakt ze deel uit van de zanggroep CPG, samen met musicalcollega’s Peggy Sandaal en Gitty Pregers. In 2012 deden zij mee aan het SBS6-televisieprogramma The Winner is…. In 2000 ging Carolina mee doen aan De Grote Prijs van Nederland. Carolina deed mee in de categorie R&B/Hip Hop en behaalde een finale plaats. Op het album van DJ Eddy de Clerque mocht Carolina meedoen als guest vocal.

Musical

Haar eerste rol in een musical behaalde Carolina in 2001 Het was gelijk een grote hoofdrol van een musical ‘Aida’ van Joop van den Ende. In 2011 werd deze musical nog een opgevoerd in het DeLaMar theater in Amsterdam voor uitverkochte zalen met naast Carolina de originele cast met oa René van Kooten en Antje Monteiro. Na ‘Aida’ kreeg Carolina de hoofdrol in de musical ‘The Lion King’ speelde ze ze de rol van Nala, de beste vriendin van Simba. Na twee en een half jaar en 1005 voorstellingen viel het doek voor deze show in 2006. Na deze twee grote musical producties richtte Carolina zich bewust een aantal jaren op een aantal reizende shows waaronder de musical ‘Bubbling Brown Sugar’, ‘The Soul of Motown II’, ‘My Name is’, theatertour, en ‘Musicals in Ahoy’. In 2013 kwam Carolina weer terug bij een grote productie van Stage Entertainment de grote musical productie ‘Sister Act’ waarin ze de hoofdrol speelde van Deloris. samen met onder andere Simone Kleinsma In een hilarisch en hemels verhaal dat zich afspeelt in het meest swingende klooster van Nederland het AFAS Circus Theater in Scheveningen. In 2015 neemt Carolina de rol van Pearl Josefzoon over in de hit musical Dreamgirls. Carolina speelt de rol van Deena. Het verhaal is geïnspireerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. Theaterseizoen 2015-2016 speelt Carolina in de musical The Bodyguard. Carolina Dijkhuizen is naast Romy Monteiro te zien in deze romantische en spannende musical. Carolina speelt de rol van Nicki Marron, de zus van bekende ster Rachel Marron. In haar rol zingt Carolina Whitney Houston hits als ‘Run To You’, ‘Saving All My Love For You’ en ‘All At Once’.

Theater

In de volgende producties deed Carolina mee;

  • Aida Aida
  • The Lion King
  • Bubbling Brown Sugar Young
  • Sister Act
  • Dreamgirls
  • The Bodyguard
  • Musicals in Concert Live on Tour
  • Leading Ladies
  • THANK GOD IT’S DONNA!

Actrice

Carolina is te zien als actrice in TV-series als Spangen, Spoorloos Verdwenen, Parels & Zwijnen en Bon Bini Beach. Carolina speelde diverse rollen in films als Flirt Deuce Bigalow, European Gigolo. Als stemactrice voor animatiefilms sprak carolina stemmen in voor onder andere Roary The Racing Car, True Jackson, Barn Yard.

TV

Op televisie Carolina te zien als achtergrondzangeres in Sunday Night Fever, en ook als soliste in meerdere Musical Award Gala’s en in Avro’s Musical Sing-a-Long. Ook deed Carolina mee het programma in De beste zangers van Nederland, en mocht ze samen met Frits Sissing de Musical Sing-a-Long presenteren. Wellicht is Carolina ook de Mol want in het 15e seizoen van Wie is de Mol? doet Carolina mee.

CPG

Carolina richtte zeven jaar geleden met twee vriendinnen (Peggy Sandaal en Gitty Pregers) de groep CPG op waarmee ze veel optreedt in Nederland maar ook regelmatig in Spanje en zelfs Suriname. CPG is één van de kanshebbers in de nieuwe talentenshow The Winner is…van John de Mol. Daarnaast doet Carolina mee met de show Dreams Live van de Dinnershow. Bron: Carolina Dijkhuizen

Leuk om te lezen