Cindy Bell

Cindy Bell is geboren op 12 augustus 1983 in Eindhoven in de provincie Noord-Brabant en is een Nederlandse zangeres, (musical)actrice en model. Ze is bekend van haar rollen in diverse musicals van Albert Verlinde Entertainment, zoals;

Opleiding

Cindy Bell studeerde in juni 2006 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, richting Musicaltheater. Daarnaast volgde ze diverse workshops in New York en kreeg zangles van Ellen Evers.

Carriereverloop

In 2001 en 2002 danste en zong Cindy in de ensembles van de musicals Hair en Fame. Ze was daarnaast te zien in producties als Musical Mania, History of the Musical Gala, Night Life Queen en The Dutch Don’t Dance. Door het mannenblad FHM werd ze in 2004 uitgeroepen tot het Leukste Buurmeisje van Nederland, waardoor ze vervolgens met een coverreportage van 10 pagina’s in het blad te zien was. Haar professionele loopbaan begon ze in 2005 met rollen in Cafe Diablo en Ti Ta Tovenaar in het Efteling Theater. Na haar afstuderen speelde ze in Cats en ze deed in 2007 mee aan het RTL4-programma De weg naar Fame waarin vier hoofdrolspelers werden gezocht voor de musical Fame. Ze eindigde hier als tweede. In 2008 nam de de rol alsnog over van de nummer één, Daphne Flint, die een rol in Piaf accepteerde. In 2010 en 2011 vertolkt ze sportinstructrice Brooke in de musical Legally Blonde. Tussendoor speelde ze nog in kortdurende, kleine producties zoals Musicals Gone Mad, Musical Helpt Haïti en het Bevrijdingsfestival Zwolle 2010. In 2011 speelde ze de rol van Liesbeth List in de musical over Ramses Shaffy, gevolgd door rollen in Annie, Sonneveld en nu The Sound of Music.

Over haar rol in Sonneveld de musical

Cindy Bell speelt de rol van De Lifter in Sonneveld. In 2013 ging deze musical in première, een productie van Albert Verlinde Entertainment. Het is een muzikale theatervoorstelling over het leven van Wim Sonneveld. De musical bevat de bekende liedjes zoals Het Dorp, Lieveling en Dat Wij Verschillen van Elkaar en gaat daarnaast in op de persoon Wim Sonneveld. Na een eerste succesvol jaar, is de musical uitgebreid met de geschiedenis van het DeLaMar theater en nog een tweede jaar (tot en met zondag 26 april 2015) te zien in het DeLaMarTheater Amsterdam. Tony Neef speelt de hoofdrol en kruipt in de huid van Wim Sonneveld. Cindy Bell vertolkt De Lifter. Andere hoofdrollen worden gespeeld door Freek Bartels en Bill van Dijk. Het personage De Lifter is een belangrijke en houdt Wim Sonneveld een confronterende spiegel voor. Als Wim Sonneveld (Tony Neef) vlak voor zijn eerste hartaanval – hij is dan 56 jaar- een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis, kan hij niet verwerken dat de grote Sonneveld het niet meer aankan. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn verleden, werk en liefdes. De musical draait om de hoofdvraag “wie was Wim Sonneveld?”.

Over haar rol in The Sound of Music

In The Sound of Music speelde Cindy Bell de rol van Barones Schräder. en speelt ze onder anders naast Anouk Maas, Ad Knippels en Maaike Widdershoven in de meest geliefde musical in de Nederlandse theaters. Een voorstelling waarbij het publiek kan genieten van bekende nummers als ‘Edelweiss’, ‘Do-re-mi’ en ‘My Favourite Things’. In de speellijst zie je wanneer en waar ze zoals zullen spelen.

Theater

Televisie

  • De Weg naar Fame
  • Voetbalvrouwen

Film

  • Dertig Milligram – Mevrouw Bruins

Prijzen

In 2010 ontving Cindy Bell een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Bijrol in een Grote Productie, voor de rol van Penny in Hairspray.

In 2011 ontving ze ook een nominatie John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Bijrol in een Grote Productie, voor de rol van Brooke in Legally Blonde

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.